Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Praznovanje krajevnega praznika

Praznovanje krajevnega praznika je dolgoletna tradicija, ki ga v našem kraju praznujemo v drugi polovici maja. Praznik KS Frankolovo je uradno 23. maja. V okviru praznovanja naša društva prirejajo svoje tradicionalne prireditve. Žal zaradi epidemije zadnji dve leti (2020 in 2021) nismo mogli praznovati.

Letošnja osrednja prireditev je bila v petek, 20. maja, v prostorih OŠ Antona Bezenška Frankolovo. Ob 18. uri je imel Svet Krajevne skupnosti Frankolovo slavnostno sejo, na katero smo povabili predstavnike društev in organizacij iz kraja, občinske svetnike, predstavnike javnih zavodov in ustanov, nekaj članov občinske uprave ter župana Branka Petreta.

V prazničnem vzdušju smo pregledali lanskoletno delo, ki ga kljub epidemiološkim razmeram ni manjkalo. Večina načrtovanih aktivnosti bila namreč realiziranih. Manjši odmiki so bili pri vzdrževanju asfaltiranih cest, predvsem zaradi zasedenosti izvajalcev gradbenih del. Podobno se kaže tudi v tem letu, povrh vsega pa se dvigujejo še cene materialov in storitev. Zaradi omenjenih težav bomo skušali načrtovane sanacije in preplastitve cest dokončati v čim krajšem možnem času.

V razpravi smo pregledali načrtovane projekte in aktivnosti za to leto, v upanju, da jih bomo lahko v celoti tudi realizirali. Po nagovorih in pozdravih naših gostov smo se zahvalili vsem prisotnim za dobro medsebojno sodelovanje, razumevanje in pripravljenost v občutljivih situacijah. Želimo si, da takšen način dela nadaljujemo tudi v prihodnje. Ob kozarčku penine smo nazdravili ter si zaželeli vse dobro ob prazniku KS Frankolovo.

Sledil je letni koncert našega zbora z gosti iz Šentvida pri Planini. Med obema pevskima nastopoma smo podelili krajevna priznanja zaslužnim krajanom, ki že vrsto let aktivno delujejo v naših društvih in organizacijah ter soustvarjajo podobo našega kraja in občine.

Prejemniki letošnjih priznanj KS Frankolovo so:

Ivan Kračun iz Bezenškovega Bukovja za aktivno delo v humanitarnih organizacijah in pomoč pri obnovi sakralnih objektov.

Zdenka Brecl iz Frankolovega za aktivno delo v Turističnem društvu in PGD Frankolovo ter sodelovanje z ostalimi organizacijami.

Roman Muzel iz Straže pri Dolu – za aktivno delo v Športnem društvu in sodelovanje s krajem.

Vsem prejemnikom priznanj iskrene čestitke in vzpodbuda za nadaljnje delo. Posebej se zahvaljujem Urbanu Podergajsu in njegovi ekipi za pripravo telovadnice in odra ter brezhibno ozvočenje prireditve. Hvala vam za opravljeno delo in skrb. Po končani prireditvi je sledilo prijetno druženje vseh obiskovalcev prireditve in nastopajočih v Gostilni Turist.

Tekst: Dušan Horvat

Foto: Lea Sreš


+ Srečanje starejših krajanov

Oglejte si tudi