Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Odbor za finance o proračunu 2013

Odbor za finance se je kot vedno doslej sestal pred zasedanjem Občinskega sveta, udeležil pa se ga je tudi župan Beno Podergajs.
Predsednik Brane Petre je po uvodnem pregledu zapisnika zadnje seje prešel na osrednjo točko dnevnega reda, in sicer na obravnavo Zaključnega računa Proračuna Občine Vojnik za leto 2013. Uvodno pojasnilo o sestavi zaključnega računa je podala vodja finančne službe Irena Špegel Jovan, ki je izpostavila uravnane prihodke in odhodke, posebej kreditne obveznosti, in ugotovila, da smo v lanskem letu poslovali uspešno. Uspešni smo bili tudi pri črpanju evropskih sredstev, velika zahvala pa gre županu pri pridobivanju državnih sredstev za uresničevanje nalog na področju komunale in investicij na področju šolstva. Občina je imela presežek odhodkov nad prihodki, ki ga je financirala iz presežkov preteklih let.

V razpravi so člani odbora ugotovili pozitivno stanje na področju finančnega poslovanja, predvsem pa, da so vse cilje, ki so si jih zastavili, predvsem pa strokovne službe, ki so jih izvajale, uspešno izpeljali. 

 

Jure Vovk

Foto: Jure Vovk                          

Oglejte si tudi