Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Uspešni devetošolci OŠ Antona Bezenška Frankolovo

Šolsko leto se bliža koncu in tudi devetošolci OŠ Antona Bezenška Frankolovo so se poslovili od osnovnošolskih klopi. Med šolanjem so bili uspešni prav vsi, vsak na svojem področju. Vsem čestitamo za uspešno zaključeno osnovnošolsko šolanje in jim želimo obilo uspeha na nadaljnji življenjski poti.
SARA PŠENIČNIK

 

Sara je tiho, prizadevno in delovno dekle, ki ima jasno zastavljene cilje in je vedno pripravljeno priskočiti na pomoč vsakomur, ki jo potrebuje. Vseh devet let je dosegala odličen učni uspeh. Uspešna je bila zlasti na jezikovnem področju. Udeležila se je državnega tekmovanja v znanju nemškega jezika in osvojila srebrno priznanje. Na tekmovanju iz slovenščine je osvojila bronasto Cankarjevo priznanje. V prostem času rada prebira različne knjige – osvojila je zlato priznanje iz nemške bralne značke in naziv zlata bralka. Udeleževala se je različnih šolskih prireditev, saj je vseh devet let prepevala v pevskem zboru, poleg tega nas je razveseljevala tudi s svojim petjem ob spremljavi kitare. Njen glas lahko slišite tudi pri poslušanju besedil v ptičjih hišicah na Tončkovi poti. Sodelovala je v projektu Evropska vas. Zaradi odličnega uspeha, ki ga je dosegala v vseh letih šolanja, je bila zapisana v zlato knjigo. Sara je bila identificirana kot nadarjena učenka. Svojo pot bo nadaljevala na Gimnaziji Celje Center (predšolska vzgoja).

 

KATARINA ŽUREJ  

 

Katarina je odločno, samozavestno in globoko razmišljujoče dekle. Njene misli dostikrat preskočijo iz slovenskega v angleški besednjak, saj njej ljubo branje knjig v maternem jeziku nadgrajuje z angleškimi knjigami.  Tako je osvajala bronasta priznanja tako iz maternega kot iz angleškega jezika. Osvojila je namreč bronasto Cankarjevo priznanje, bronasto priznanje iz angleščine, srebrno angleško in nemško bralno značko ter naziv zlata bralka. Prav tako se je preizkušala na tekmovanjih iz drugih področij: prejela je bronasto Vegovo priznanje ter bila zelo uspešna na tekmovanjih iz logike, fizike in astronomije. Da pa ne boste mislili, da je zaprisežen knjižni molj: zelo rada namreč pleše, zato je sodelovala v Šolskem plesnem festivalu in se skupaj z drugimi plesalci dokazala na državnem prvenstvu ŠPF – produkcija, kjer so dosegli zavidljivo 3. mesto. Sodelovala je v projektu Evropska vas. Vseh devet let je prepevala v pevskem zboru, na številnih prireditvah pa je mladinski pevski zbor prepeval ob zvokih njene flavte. Njen glas lahko slišite tudi pri poslušanju besedil v ptičjih hišicah na Tončkovi poti. Vseh devet let šolanja je dosegala odličen uspeh, zato je bila zapisana v zlato knjigo. Katarina je bila identificirana kot nadarjena učenka. Svoje šolanje bo nadaljevala na Gimnaziji Celje Center.

 

MARUŠA ČRETNIK

 

Maruša je odločna, vestna in delovna učenka, ki izredno rada pleše in poje. Več let je sodelovala v Šolskem plesnem festivalu in dosegala odlične rezultate, eden njenih najvidnejših je doseženo 3. mesto na državnem tekmovanju v šolski produkciji in priznanje za najboljšo plesalko šole. Vseh devet let je prepevala v pevskem zboru, navduševala nas je tudi s petjem na različnih prireditvah v šoli in izven nje. Kljub plesu in petju najde čas za prebiranje knjig – sodelovala je pri nemški bralni znački in osvojila naziv zlata bralka. Tekmovala je tudi za Cankarjevo priznanje in osvojila bronasto priznanje. Sodelovala je v projektu Evropska vas. V prostem času rada ustvarja: izdeluje okraske, šopke, nakit in oblikuje frizure. Že zelo zgodaj se je odločila, da bo nadaljevala svojo pot na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko.

 

ANEJA ŠLAUS 

 

Aneja je dekle številnih talentov. Vsa leta je sodelovala v Šolskem plesnem festivalu, kjer je s soplesalci osvojila 3. mesto na državnem tekmovanju v šolski produkciji. Vseh devet let je prepevala v šolskih zborih in pridno brala, saj je osvojila srebrno priznanje iz angleške bralne značke, bronasto priznanje iz nemške bralne značke ter naziv zlata bralka. Svoje znanje je dokazovala na tekmovanjih iz slovenščine in angleščine, kjer je osvojila bronasta priznanja. Zelo dobro obvlada delo z računalnikom, saj je za Ekokviz skupaj s sotekmovalkami pripravila izjemno predstavitev za tekmovanje na državnem nivoju. Tudi njen glas boste slišali na Tončkovi poti. Sodelovala je v projektu Evropska vas. Je zelo iznajdljiva in za skoraj vsako nastalo težavo hitro najde najpametnejšo rešitev. Aneja je bila identificirana kot nadarjena učenka. Svoje izobraževanje bo nadaljevala na Srednji zdravstveni šoli Celje.

 

ŽAN OCVIRK

 

Motorist, glasbenik, pevec in bralec. Osvojil je naslov zlati bralec in srebrno priznanje iz angleške bralne značke. Prepeval je vsa leta v šolskem zboru, obiskoval glasbeno šolo in sodeloval pri produkciji ŠPF ter tako osvojil 3. mesto v državi. Tekmoval je še v znanju slovenščine in angleščine ter osvojil bronasta priznanja. Zanesljivo in odgovorno opravlja dogovorjene naloge. Izrek »Nanj se vedno lahko zaneseš« je njemu pisan na kožo. Tudi on je posodil glas ptičkom v ptičjih hišicah na Tončkovi poti. Svoje spretnosti bo dalje razvijal na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije.

 

 

Maja Lugarič, razredničarka

Oglejte si tudi