Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
7°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Delovna pomlad

V zimski sezoni 2017/2018 je zaradi veliko snega prišlo do uničenja makadamskih cest in bankin. Krajevna skupnost Nova Cerkev je k sanacijam bankin in makadamskih cest pristopila takoj, ko so to dopuščale vremenske razmere. Zahvaljujem se tudi vsem krajanom, ki ste že sami poskrbeli za ureditev brežin ali bankin ob javnih poteh.
Zimska služba, ogledi in sanacija ceste
Zahvalil bi se vsem izvajalcem zimske službe v sezoni 2017/2018 za korektno in dobro opravljeno delo v zimskem času. Zahvaljujem se tudi vsem krajanov za strpnost in razumevanje, saj se moramo zavedati, da v času močnih snežnih padavinah in nizkih temperaturah ni mogoče vse naenkrat posuti oziroma splužiti. V mesecu maju je bilo veliko padavin, kar je povzročilo kar nekaj poškodb na makadamskih cestah, bankinah in vodotokih. Opravljen je bil ogled vseh javnih makadamskih poti v KS. Na osnovi ogleda so se sanirale najnujnejše poškodbe cest z navozom materiala in s čiščenjem jarkov.

 

Opravljen je bil tudi ogled posameznih asfaltnih javnih poti, ki se bodo sanirale v mesecu maju in juniju. Asfaltiranje javnih poti se bo izvedlo v mesecih od maja do avgusta 2018.

 

V mesecu maju 2018 se je zaključila obstoječa sanacija ceste druge kategorije nove asfaltne prevleke Razdelj–Socka, vzdrževalec je Direkcija RS za infrastrukturo. Po novem Pravilniku o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah se z robno prekinjeno črto označujejo ceste zunaj naselij.

 

Zahvala udeležencem čistilne akcije

Hvala vsem društvom, organizacijam in krajanom, ki ste se tudi letos vključili v akcijo čiščenja okolja. Vsak izmed vas, ki se udeležuje teh dogodkov, nosi v sebi zavest, da je to delo potrebno in koristno. Nova Cerkev po čiščenju in urejanju okolja znova zasije v vsej lepoti. Pa še prošnja za vse – poskrbimo, da kraj ostane čist skozi vse leto.

 

Zahvala tudi vsem članom Turističnega društva Nova Cerkev, ki vsako leto poskrbijo za zasaditev cvetličnih gred v naši krajevni skupnosti.

 

Prvomajske budnice

Godba na pihala Nova Cerkev je kot vsako leto tudi letos poskrbela za budnice v Lembergu, Novi Cerkvi, Socki, Frankolovem in Vojniku, kjer je tudi tradicionalni prvomajski shod. Za celotno popestritev so prav tako poskrbeli Možnaristi Nova Cerkev–Lanšperg, ki spadajo med sekcijo Godbe na pihala Nova Cerkev.

 

Hvala vsem nastopajočim.

 

Tekst: Slavko Jezernik

Foto: Ines Novak, Lea Sreš

Oglejte si tudi