Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Delovno in praznično poletje v KS Vojnik

Krajevna skupnost Vojnik praznuje svoj praznik junija. Program letošnje osrednje prireditve s podelitvijo priznanj je s kulturnim programom oblikovala Vokalna skupina Kolorina, ki je pripravila koncert z naslovom Ponovni zagon. Prireditev je povezovala Emilija Kladnik Sorčan, glasbena gosta sta bila Tomaž in Filip Majcen. Obiskovalce in nagrajence sta nagovorila župan Branko Petre in predsednica KS Vojnik Lidija Eler Jazbinšek.
  
Prireditev ob prazniku KS Vojnik

Prejemniki priznanj ob prazniku KS Vojnik so:

BENJAMIN POLAJŽER za aktivno delo v gasilstvu,  saj vseskozi  aktivno sodeluje na vseh področjih društvenega dela, kot so razna tekmovanja, prireditve, požarne straže, vzdrževalna dela v gasilskem domu in še pri mnogo gasilskih aktivnostih skozi leto. S svojim prostovoljnim delom dokazuje, da je vesten, marljiv, odgovoren in zaupanja vreden gasilec, ki je za svoje delo že prejel vrsto gasilskih priznanj. Nepogrešljiv je tudi pri delu z mladino, kjer je pokazal veliko mero potrpežljivosti, vzpodbude in primernega načina vodenja mladih gasilcev. Ker je njegovo delo nepogrešljivo tudi v okviru KS Vojnik, mu s priznanjem KS Vojnik izrekamo zahvalo.

JERNEJ VRBIČ za aktivno delo v gasilstvu je bil kot pionir včlanjen v Prostovoljno gasilsko društvo Vojnik že kot šestletni fantič. Leta 2020 je prevzel tudi funkcijo podpoveljnika gasilnega društva III. kategorije. V času prenove gasilskega doma se je Jernej Vrbič vključeval v vsa dela, ki so bila opravljena prostovoljno, prav tako je bil v pomoč strokovnim izvajalcem del. Po končani obnovi (pa tudi med njo) je veliko svojega prostega časa namenil pospravljanju, urejanju in čiščenju gasilskega doma, vozil in opreme. Jernej se zaveda, da biti gasilec ni zgolj posredovanje na intervencijah, ampak sta to tudi urejenost in funkcionalnost doma. Lahko rečemo, da je prav slednje osnova hitrega in uspešnega posredovanja. Jernej Vrbič je nepogrešljiv član društva pri vseh dogodkih in delih, tako pri požarnih stražah na najrazličnejših prireditvah drugih društev, koordinator in organizator del, vaj, je član tekmovalne desetine. Delo gasilca zanimivo prikaže mladim obiskovalcem vrtca in osnovne šole ob obisku našega društva. Uspešno prevzema tudi vodenje gasilskih intervencij. Jernej Vrbič je za svoje aktivno, požrtvovalno in vsestransko delo v preteklosti prejel že več gasilskih priznanj. Vse njegove gasilske aktivnosti pripomorejo k boljšemu in varnejšemu življenju krajanov KS Vojnik, zato mu s priznanjem izrekamo zahvalo za njegovo delo.

LEA SREŠ za promocijo kraja in fotografiranje dogodkov

Lea Sreš je odgovorna urednica občinskega glasila Ogledalo. To nalogo opravlja že od leta 2015. Dogajanje v kraju in na prireditvah obeleži s fotografijami in z izbrano besedo, kar redno objavlja na spletu in v tiskanih medijih. Kljub natrpanemu urniku se izjemno trudi, da obišče večino prireditev v kraju in da smo krajani obveščeni o pomembnih dogodkih. Kot odgovorna urednica Ogledala zna motivirati svoje sodelavce, da objavljajo zanimive vsebine in predstavljajo krajane različnih profilov. Poleg uredniškega odbora dobro sodeluje s predstavniki društev, predsedniki svetov KS, občinsko upravo. Vedno se trudi pridobiti čim več podatkov, ki so vir za zanimive članke. Za njeno delo in skrb za promocijo kraja, za številne lepe fotografije ter zgledno sodelovanje ji Svet KS Vojnik podeljuje priznanje.

DRUŽINSKI TRIO POGLADIČ za ohranjanje narodno-zabavne glasbe

Družinski trio Pogladič je bil ustanovljen leta 1995 in danes praznuje 27-letnico obstoja. Trio sestavljajo oče Franc, sin Milan in hči Mojca. Oče Franc izvrstno igra diatonično harmoniko, Mojca kitaro, enako tudi Milan, ki pa obvlada še igranje baritona, klaviatur in klarineta. Vsi skupaj pojejo in tako z igranjem in petjem ohranjajo narodno-zabavno glasbo. Svojo pesem širijo po domovini in tujini. Ob ustanovitvi so bili prvi družinski ansambel v Sloveniji v takšnem sestavu in še po toliko letih delujejo v isti zasedbi. Do narodno-zabavne glasbe gojijo posebno ljubezen, ki jih motivira, osrečuje in daje energijo za delo tudi v prihodnosti. Ob njihovem jubileju jim KS Vojnik podeljuje priznanje.

 

 Kljub praznovanju pa dela v kraju tečejo naprej. Tako se lahko veselimo novih pridobitev:

-       preplastitve ceste Male Dole (1 km),

-       rekonstrukcija ceste Arclin – Spar (360 m),

-    zaključena 1. faza Ceste talcev in začetek 2. faze (pločnik, odvodnjavanje, javna razsvetljava, vertikalne in horizontalne oznake),

-       asfaltiranje odseka JP Bovše (120m),

-       rekonstrukcija ceste Špesov dom – pot na Dobrotin (450 m),

-       v teku je sanacija plazu Želče,

-       v pripravi za asfaltiranje je makadamski del ceste proti Dobrotinu,

-       zaključena gradnja mostu Pezdevšek,

-       v pripravi je rekonstrukcija 1. mostu proti Rovam.

Ob zaključku

Da se ob praznovanju lahko veselimo novih pridobitev in opravljenega dela, sta potrebna sodelovanje in delo. Iskrena hvala vsem, ki ste s svojimi predlogi in z delom soprispevali svoj delež k uresničitvi zastavljenih ciljev. Hvala županu Branku Petretu s sodelavci občinske uprave za strokovno pomoč, svetnikom občinskega sveta in sveta KS  Vojnik, predsednikoma KS Nova Cerkev in KS Frankolovo za dobro sodelovanje, hvala strokovni sodelavki KS Vojnik Irmi Blazinšek, društvom, ki so vedno pripravljena pomagati, prostovoljcem, mnogim režijskim odborom, ki ste z zavzetim sodelovanjem pripevali velik delež k realizaciji investicij. Želim si, da se tudi v prihodnje v našem Vojniku krepi sodelovanje in spoštovanje z zavedanjem, da je lahko vsak posameznik pomemben člen za vzpostavitev pozitivnega vzdušja v skupnosti in medsedbojnih odnosih. 

Vse dobro, spoštovani sokrajani in sokrajanke. 

Tekst: Lidija Eler Jazbinšek

Foto: Taja Kveder, Lea Sreš


 

 

Povezave


Oglejte si tudi