Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Zaključna seja in pridobitve zadnjega trimesečja

Štiriletni mandat se končuje in člani Sveta KS Vojnik smo se zbrali na zaključni seji.
Štiriletni mandat se končuje in člani sveta KS Vojnik smo se zbrali na zaključni seji. Na njej smo pregledali naše delo ter poudarili pridobitve zadnjega trimesečja: nove športne površine, fitnes na prostem, igrala ob sokolskem domu. Na komunalnem področju smo vsako leto na novo asfaltirali ceste, jih obnavljali, redno vzdrževali makadamske ceste in sanirali dotrajane, gradili mostove, obnavljali infrastrukturo na pokopališču. Vsa dela so potekala glede na finančne možnosti. Poleg investicij v komunalno infrastrukturo pa smo vsako leto ob prazniku KS Vojnik organizirali prireditev s podelitvijo priznanj, srečanje društev, srečanje starejših krajanov. Vsa srečanja so bila dokaz, da so medsebojni odnosi zelo pomembni. Prav tovrstna srečanja in praznovanja omogočajo, da se sokrajani različnih  generacij družimo in izmenujemo mnenja. Mnogo dela je ostalo tudi za v prihodnje. Zato novoizvoljenim članom Sveta KS Vojnik želim, da se bodo znali povezati v dobro, odločno in delovno skupino, ki bo sodelovala v dobrobit kraja in krajanov.

Iskreno se zahvaljujem vsem članom Sveta KS Vojnik, s katerimi sem sodelovala, strokovni sodelavki Irmi Blazinšek za njeno delo ter županu Branku Petretu, občinskim svetnikom, predsednikoma obeh KS in vsem sodelavcem občinske uprave, ki so nam s strokovnim znanjem pomagali pri delu KS in realizaciji projektov. Hvala delavcem režijskega obrata za zavzeto delo in za skrb za urejen kraj. Prav tako hvala vsem izvajalcem zimske službe, prevozov in del na javnih poteh, predsednikom in članom društev ter organizacij v kraju, ki s svojim predanim delom prispevate pomemben del utripa našega Vojnika.

Lidija Eler Jazbinšek

V Malih Dolah asfaltirali odsek ceste

5. novembra 2022 so v Malih Dolah uradno odprli odsek asfaltirane ceste. Zelo strma cesta je bila pred ureditvijo v nemogočem stanju. Vsak dež je odnašal pesek v dolino, vsak naliv je naredil luknje in grebene, tako da se je bilo zelo težko voziti po njej. In to kljub temu da so po vsakem neurju ali pred njim čistili odtoke in poskušali obvarovati cestišče. Po dogovoru med uporabniki ceste, KS Vojnik in Občino Vojnik so dela na cestišču stekla in nastal je nov asfaltiran odsek, ki omogoča varnejšo in kakovostnejšo vožnjo ter hojo. Cesto so uradno odprli župan Brako Petre, Lidija Eler Jazbinšek (zanjo je bilo to zadnje odprtje ceste v njenem mandatu, zato so se ji še posebej zahvalili) ter uporabniki ceste Jaka Marguč, Jurij Rezar, Lilijana Obreza in Anton Keblič. Blagoslovil jo je Anton Perger. Vsi so hvaležni, da je odcep ceste narejen, saj je tako postalo življenje na območju, kjer živijo ali pa bodo v kratkem času živele tudi mlade družine, varnejše.

Tekst: Milena Jurgec

Foto: Milena Jurgec, Lea Sreš


Oglejte si tudi