Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
2°C
-3°C
TOR.
5°C
-3°C
Deli

Dejavno sodelovanje za skupne projekte

Življenje in delo lokalne skupnosti, kot jo zavzema območje Krajevne skupnosti Vojnik, odlikuje dobro sodelovanje z županom in občinsko upravo, društvi, podjetniki posamezniki, ki s svojimi idejami, delom in pomočjo sodelujejo v dejavnostih kraja in sooblikujejo razvoj in utrip domačega kraja.

 

Tudi poleti posodobitve

Rezultati dobrega sodelovanja se kažejo v novih pridobitvah. V času poletja so bili urejeni novi prostori za potrebe učencev na OŠ Vojnik, v sodelovanju z Občino Celje je bil rekonstruiran in razširjen odsek ceste iz smeri Šmartno do odcepa za Runtole. V juliju pa so se začela tudi gradbena dela za izgradnjo nadstreška pri vežici, v mesecu avgustu je bila opravljena preplastitev dela Prušnikove ulice.

 

Krajani v režijskih odborih složno pripravljajo ustroje cest, ki bodo v jesenskem času asfaltirane. Brez zavzetega sodelovanja vseh lastnikov zemljišč in uporabnikov cest do načrtovanega asfaltiranja ne bi prišlo. Iskrena hvala vsem, ki ste se trudili pri pripravi cest, kakor tudi vsem lastnikom zemljišč, ki ste jih odstopili.

 

Vojničani se družimo

Rezultat delovnih in sodelovalnih posameznikov, ki se združujejo, so društva, ki so se ob prazniku Krajevne skupnosti Vojnik odzvala povabilu in pripravila predstavitev svojih dejavnosti. Tako je bilo junijsko sobotno popoldne in zvečer zanimivo spremljati predstavnike društev na stojnicah in na odru, ki so predstavljali svoje dejavnosti; peli, plesali, kuhali in se družili z obiskovalci. Prisluhnili smo sekcijam KUD Vojnik, ansamblom, glasbenikom, pokušali okusne jedi iz kotla, sladke dobrote in se večkrat zazrli v nebo, kjer smo opazovali balon Balonarskega društva Vojnik. Obiskovalci so se lahko preizkusili v vožnji z električnim kolesom, spremljali predstavitve vseh društev, zdravega načina življenja idr.

Iskrena hvala vsem soustvarjalcem druženja pod šotorom in tudi obiskovalcem.

 

Tekst: Lidija Eler Jazbinšek
Foto: Franc Kuzman

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!