Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
7°C
-4°C
JUTRI
6°C
-4°C
Deli

Ustvarjalne delavnice

Že šesto leto zapored smo na OŠ Vojnik izvedli ustvarjalne delavnice za učence od četrtega do devetega razreda. V prvi vrsti so namenjene identificirano nadarjenim učencem, lahko pa se jim pridružijo tudi ostali učenci, ki radi ustvarjajo in delajo zanimive izdelke zase in za svoje bližnje.

Cilj teh delavnic je predvsem, da učencem omogočimo, da razvijajo ročne in delovne spretnosti, smisel za estetiko, natančnost, prostorske predstave, da samostojno izražajo zamisli in jih tudi izpeljejo. Udeleženci imajo tudi možnost, da spoznavajo svoje sposobnosti in nagnjenja k ustvarjalnemu delu v prostem času, da razvijajo socialni čut, da si med sabo pomagajo in drug drugemu svetujejo.

 

Letošnjih delavnic se je udeležilo 95 učencev. Pripravili so jih učitelji OŠ Vojnik. Zelo smo veseli, da se nam je pri izvedbi pridružila gospa Milena Jurgec, ki je sicer že v pokoju, vendar je še vedno pripravljena pomagati pri delu z našimi učenci. Tako je z njimi ustvarjala cel popoldan. Za njeno pomoč pri izvedbi delavnic se iskreno zahvaljujemo.

 

Učenci četrtih in petih razredov so lahko izdelovali darilne škatlice pod vodstvom gospe Klavdije Winder Pantner, božična drevesca pod vodstvom gospe Sabine Javornik in gospe Marije Kotnik ter novoletne bučke pod vodstvom gospe Lidije Vrečko.

Učenci predmetne stopnje so lahko izdelovali adventne venčke pod vodstvom gospe Milene Jurgec, božične aranžmaje pod vodstvom gospoda Dušana Žgajnerja, obešanke iz lesa pod vodstvom gospe Petre Strnad, darilne škatlice pod vodstvom gospe Vilme Ošlak, namizne svečnike z jelenčkom pod vodstvom gospe Metke Klinc in okrasne smrečice pod vodstvom gospe Lijane Žilavec Žerjav in gospe Simone Šarlah. 

 

Ustvarjalnih delavnic na šoli ne bi mogli izpeljati tudi brez pomoči vas, staršev, ki ste pripravljeni otroke v popoldanskem času pripeljati in jih po končanih delavnicah odpeljati domov.

 

Tekst: Vilma Ošlak

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!