Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
15°C
-5°C
SRE.
13°C
-4°C
Deli

KS Vojnik: Iztekajoče se leto v Krajevni skupnosti Vojnik

V decembru, času veselja in praznovanj, se ozremo na dosežke in izpeljane načrte. Druga polovica leta, torej čas po prazniku KS, na katerem že naredimo delno inventuro, je bila za področje naše krajevne skupnosti uspešna.

Investicije
Na področju investicij je bilo za potrebe Osnovne šole Vojnik urejeno podstrešje, pridobili smo nove učilnice. Izgrajena je bila kanalizacija na delu Arclinske ceste, pripravljena so sredstva za izgradnjo prve faze vodovoda Razgorce. Na pokopališču je novozgrajen nadstrešek pri poslovilni vežici, uredila pa se je tudi notranjost vežice, kjer so bila opravljena pleskarska dela, zamenjana okna in vrata, popravljena je bila streha, položene ploščice.


Asfaltiranja in sanacije cest

Režijski odbori so z odgovornim pristopom, sodelovanjem s krajani in z izvajalci in mnogimi prostovoljnimi urami pripravili podlage za asfaltiranje. Za dobro opravljeno delo se zahvaljujemo vsem. Asfaltirane so bile ceste: Konjsko, Arclin, Gabrovec, Razgor, Dobrotin. Opravljene so bile tudi preplastitve dela ceste Pristava–Bezovica ter odsek ceste iz smeri Šmartno do odcepa za Runtole. Na makadamskih cestah smo opravljali nujna vzdrževalna dela s sanacijami cestišč, ki so bila zaradi deževnih obdobij pogosto uničena. Z izvajalcem smo opravili preglede cest in se dogovorili za sanacije  odsekov  cest: Male Dole–Vrbič, Muzelj–Visoko, Pot v Konjsko in Konjsko, Jankova–Pristava–Dobrotin. Zavedamo se, da je precej asfaltnih  cest,  še potrebnih sanacij, ki jih bomo postopoma opravljali po zimski sezoni.

 
Gasilci, zimska služba in ovire z zaraščanjem dreves

Skupaj z gasilci in izvajalci zimske službe smo opravili oglede cest in ugotovili, da veliko rastja posega v cestno telo, kar onemogoča varno vožnjo intervencijskim vozilom, izvajalcem zimske ter komunalne službe, zato vljudno prosimo lastnike zemljišč, da odstranijo drevje in grmovje, ki posega v cestno telo.

 


Tekst: Lidija Eler Jazbinšek
Foto: Lea Sreš

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!