Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Kjer se konča beseda, se začne glasba

Prosvetno društvo Anton Bezenšek Frankolovo je že opravilo s pregledom dela v lanskem letu in si seveda vsaj okvirno zastavilo smernice za delo v letošnjem letu na svojem občnem zboru v soboto, 26. januarja 2013.

Okostje društva je še vedno zbor, ki je ob dolgoletnih članih zdaj dobil tudi nekaj mladih pevcev. Zelo aktivni pa sta tudi sekciji Družina Gregorc, ki že vrsto let nadaljuje tradicijo ljudskega petja, in vokalni Sekstet Lindek, ki je sicer najmlajša sekcija društva, vendar v njej prepevajo odlični pevci. Naš kraj so lepo promovirali v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi.

 

Letos zbor praznuje 40-letnico delovanja, kar bodo obeležili s samostojnim koncertom 20. aprila 2013. Na ta koncert se že zdaj pripravljajo. Od 18. do 20. januarja so izvedli intenzivne pevske vaje v Termah Lendava, kjer so pevci poleg druženja tudi usvajali nove pesmi, v soboto zvečer pa so s koncertom navdušili goste hotela.

 

Pa naj zaključim z besedami dirigenta zbora Francija Kolarja: »Kjer se konča beseda, se začne glasba.« In: »Kdor ne sledi svojemu poslanstvu, živi prazno življenje.« In poslanstvo zbora je peti in slediti pevski tradiciji v kraju. Po padcu se vzpenjamo više, v duhu crescenda do 40-letnice. Torej družimo se, izpolnjujmo svoje poslanstvo, živimo ga, da bo življenje polno.

 

JSV

 

 

 

Oglejte si tudi