Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Medgeneracijsko druženje v Ledeni dvorani

Otroški bazar je lani zaoral ledino s sejemsko dejavnostjo v Ledeni dvorani v Mariboru. Družinski sejem je bil na Štajerskem lepo sprejet tako med otroki, ki so ga obiskali v okviru vodenih ogledov, kot tudi med starši in drugimi obiskovalci. Da bo družinsko dogajanje letos res popolno in da se bodo v Ledeni dvorani v Mariboru resnično družile vse generacije, bo letos poskrbel še 1. Festival za tretje življenjsko obdobje Maribor, ki bo potekal hkrati z Otroškim bazarjem Maribor, tj. od 17. do 19. maja 2013.

Skupaj bosta prireditvi ustvarili resnično medgeneracijsko vzdušje in krepili vezi med generacijami. Dedki in babice bodo prenašali izkušnje in znanje na vnuke in vnukinje, otroci jih bodo razveseljevali s svojo vedoželjnostjo, bujno domišljijo in neobremenjenim pogledom na svet, skupaj z njimi pa se bodo na obeh prireditvah seveda družili, zabavali in ustvarjali tudi mamice in očki.

 

Sejem

Na Otroškem bazarju bodo staršem predstavljene novosti s področja opremljanja otroških prostorov, mode, varnosti, zdrave prehrane, preživljanja prostega časa, otroške literature, medijev, družinskega turizma, kulturnih in športnih vsebin. Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje pa bo generaciji dedkov in babic na voljo nabor informacij, izdelkov in storitev, ki spodbujajo aktivno in zdravo staranje ter izboljšujejo kakovost njihovega bivanja. Obiskovalci obeh sejmov bodo lahko izkoristili številne sejemske popuste.

 

Delavnice za vse generacije

Prireditvi bo povezoval medgeneracijski kotiček, kjer bodo mlajši prostovoljci iz Simbioze starejše učili osnov računalništva, starejše članice Zveze kmetic bodo otroke naučile peke kruha, skupaj bodo igrali bridž, slikali ter počeli še marsikaj zanimivega in poučnega.

 

Center eksperimentov Maribor bo pod okriljem Evropskega kulturnega in tehnološkega centra Maribor v svojem raziskovalnem kotičku pripravil kemijske, biološke, električne in druge delavnice. Otroci bodo izdelovali vulkane, polimere, rakete, letala idr.

 

V ustvarjalnem kotičku bodo potekale učne ure angleščine, likovne delavnice, otroci bodo izdelovali pomladno cvetje, origami, svetilnike, pisane gumbke in nakit ter okrasne magnetke.

 

Tudi na zunanji ploščadi ne bo manjkalo dogajanja, saj bodo ob letečem avtobusu Zveze prijateljev mladine Maribor potekale dejavnosti, primerne za vse starostne skupine, ki spodbujajo medgeneracijsko sodelovanje. Obiskovalci bodo lahko izdelovali inštrumente iz naravnih in odpadnih materialov, se udeležili senzoričnih delavnic in skozi igro spoznavali izkustveno učenje v skupini.

 

Odprti oder

Na odprtem odru bodo vsak dan potekale glasbene, gledališke in plesne predstave osnovnih šol, vrtcev, predstavilo pa se bo tudi nekaj manj kot tridesetih upokojenskih društev, pretežno s štajerskega konca. Obiskovalci se bodo ob odru zabavali tudi z mladimi talenti Korajže velja, ki bodo skupaj z znanimi glasbeniki pripravili izvrsten šov.

 

VSTOP IN VSE VSEBINE SO BREZPLAČNE.

Več na: www.otroskibazar.si/maribor

 

Za dodatno slikovno gradivo, izjave in dodatna pojasnila se lahko obrnete na spodaj navedene kontaktne podatke.


Aleksandra Rebec


Oglejte si tudi