Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Otvoritev prireditvenega paviljona na Frankolovem

S projektom »Prireditveni paviljon Frankolovo« se je Občina Vojnik prijavila na javni razpis Javnega poziva za oddajo prijave projektnih predlogov za izvajanje Lokalne razvojne strategije občin Celje, Laško, Štore, Vojnik 2007-2013 za leto 2011.
Potem ko smo dobili odločbo o potrjenem projektu, smo pričeli s postopkom izbire najugodnejšega izvajalca. Podjetje Kongrad, d. d., iz Slovenskih Konjic je bilo na javnem razpisu izbrano kot najugodnejši izvajalec. Na podlagi projektne dokumentacije, ki jo je izdelalo podjetje KOVA iz Celja, smo pričeli z gradbeni deli. Nadzor je izvajalo podjetje AZ inženiring, d. o. o.

Gradbena dela so obsegala po novem tako izgradnjo temeljev in obodnih sten razdelitev z

montažnimi predelnimi stenami notranjega večjega prostora v več manjših za potrebe skladiščenja, montažo nove kritine, stavbnega pohištva, izdelavo energetsko varčne fasade, izdelavo pohodnega podstrešja za shranjevanje. Prav tako je bilo potrebno izvesti vsa potrebna instalacijska dela, ureditev dostopa do objekta, zagotovitev ustreznih tehničnih prostorov in komunikacije za funkcioniranje novega prireditvenega paviljona. Ob izgradnji paviljona smo tako uredili tudi nov električni priključek, ki bo omogočal izvedbo različnih glasbenih in tudi drugih dogodkov.

Zelo pomembno je poudariti, da smo ves čas sodelovali z Zavodom za varstvo kulturne dediščine, saj je celotno območje parka zaščiteno in je tako tudi zdajšnja nova podoba objekta v okviru soglasja Zavoda.  

Vrednost celotnega projekta znaša nekaj manj kot 90.000,00 EUR. Delež sofinanciranja nepovratnih sredstev znaša 60.000,00 EUR in je pridobljen iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, Leader.

Slavnostna otvoritev objekta je potekala v soboto, 26. maja, in je sovpadla s praznovanjem krajevnega praznika KS Frankolovo. Otvoritveni dogodek so pripravili  marljivi člani Turističnega društva Frankolovo, ki je tudi partner v projektu »Prireditveni paviljon Frankolovo«. Ne smemo pa tudi pozabiti ostalih akterjev, ki so naredili res veliko: uredili so okolico objekta, počistili paviljon … Ob prekrasnem kulturnem programu, skozi katerega nas je popeljala voditeljica Janja Srebot, so nas tako razveseljevali Sekstet Lindek, otroci OŠ Frankolovo in Špela Majcen na citrah. Ob koncu je sledil slavnostni prerez traku in sladkanje s torto v obliki paviljona.

»Leader« temelji na razvojnih potrebah in združevanju potencialov, in paviljon na Frankolovem je lep primer, kako je lokalno prebivalstvo vključeno v gradnjo od začetka do konca investicije ter z lastnim delom prispeva k kvalitetni izvedbi in v tem primeru zaključku projekta.

Spoštovani, v zavetju zelenega naj vam bo lepo!

Petra Pehar Žgajner

Povezave

www.vojnik.si

Oglejte si tudi