Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
PON.
27°C
4°C
Oceni objavo

Spremembe pri ravnanju z odpadki

Obvestilo o umiku zabojnikov za plastično in kovinsko embalažo z ekoloških otokov

V vseh 12 občinah, kjer družba Simbio, d. o. o., izvaja gospodarsko javno službo zbiranja odpadkov, bomo v začetku decembra začeli umikati zabojnike za embalažo z ekoloških otokov. Razlog je v tem, da že od leta 2009 omogočamo občanom ločevanje odpadne in kovinske embalaže po sistemu od vrat do vrat. Na nekaterih ekoloških otokih smo kljub temu še pustili zabojnike za embalažo, ki jih bomo sedaj odstranili. S tem bomo ukinili podvajanje sistema zbiranja iste frakcije odpadkov. Na vseh ekoloških otokih bodo tako ostali zabojniki za steklo ter papir in karton.

Za morebitne občasne viške kovinske in plastične embalaže lahko občani na Petrolovih servisih kupijo vrečke Simbio za embalažo, ki jih prislonijo k svojim zabojnikom za embalažo na dan odvoza, ali pa viške embalaže pripeljejo v svoj zbirni center in jih brezplačno predajo.

Umik zabojnika za tekstil in napotitev občanov v CPU Vojnik

Občane občine Vojnik in okolice obveščamo, da so umaknili zabojnik za oblačila z lokacije Preložnikova ulica. Odslej imate vsi možnost, da čista in še uporabna oblačila, obutev in torbice ter modne dodatke oddate vsak dan od 8. do 16. ure na lokaciji CPU na Celjski 14, Vojnik. Zabojnik so umaknili na željo sosednjih stanovalcev eko otoka, kjer je bil zabojnik. Okoli zabojnika se je namreč ves čas pojavljal nered, kupi embalaže, ki so občanom povzročali slabo voljo. Dotrajana oblačila in obutev oddajte v zbirnem centru Arclin.

Za čista in nepoškodovana oblačila, obutev, torbice: CPU Vojnik: od ponedeljka do petka, od 8.00 do 16.00;  CPU e-mail: vojnik@cpu-reuse.com, tel.: 059 933 144. Izdelke iz predelave, popravil in recikliranja lahko dobite v Kamrici, kjer vas čaka ponudba v novi podobi.

Povzela: Lea Sreš


Oglejte si tudi