Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

31. pustni karneval v Novi Cerkvi

V soboto, 10. 2. 2018, je bil v Novi Cerkvi 31. tradicionalni pustni karneval, ki ga organizira Prostovoljno gasilsko društvo Nova Cerkev in Krajevna skupnost Nova Cerkev v sodelovanju z društvi, organizacijami, šolami, vrtci, posamezniki Občine Vojnik, sosednjo občino Dobrna, občinama Radeče in Mozirje ter krajani nekaterih zaselkov v KS Nova Cerkev.

Priprave na karneval so se začele v mesecu decembru 2017 in nadaljevale v mesecu februarju 2018 z zbiranjem raznih afer po državi, svetu in lokalni skupnosti. V pustni povorki je sodelovalo več kot 900 nastopajočih, ki so opravili ogromno prostovoljnih ur, da so si pripravili maske in uredili vozove ter avtomobile. Še posebej moramo poudariti vse osnovne šole in vrtce, ki so množično sodelovali. V sami povorki je sodelovalo rekordnih 49 skupin, od tega »peš maske« in motorizirane skupine. Posebna zahvala gre Občini Vojnik za pokroviteljstvo karnevala in seveda županu Občine Vojnik, Branku Petretu.

 

Ob 31. pustnem karnevalu bi se posebej zahvalil za sodelovanje in pomoč Štajerskim rogistom, policiji karnevala, simbolu karnevala rdečem petelinu – Tomažu Krnjavšku, Godbi na pihala Nova Cerkev, Mladinskemu orkestru Godba na pihala Nova Cerkev, možnaristom Lanšperk-Nova Cerkev, Osnovni šoli Vojnik, Osnovni šoli Frankolovo, POŠ Šmartno v Rožni dolini, POŠ Socka, POŠ Nova Cerkev, učiteljicam, učiteljem in staršem vseh osnovnih šol, Vrtcu Mavrica Vojnik, enotam vrtca Nova Cerkev, Socka, Frankolovo, vrtcu Danijelov levček, vsem vzgojiteljicam, vzgojiteljem in staršem v vrtcih, mažoretkam iz Radeč, mozirskim pustnjakom, Borisu Čatru in Miranu Petroviču, Albinu Marcenu in Metodu Kroflič, Robiju in Primožu Močeniku, Božu Jurki – morski volk, arbitraži, kenguruju z vozilom iz Celja, folklorni skupini Šempeter v Savinjski dolini, PGD Dobrni, Štefanu Pohajaču s sodelavci, Turističnemu društvo Nova Cerkev, Turističnemu društvu Vojnik, Kulturnemu društvu Vojnik – sekciji Banda mladih kulturnikov, ekipi karnevalskega zmaja – PGD Nova Cerkev, Vinogradniško-vinarskemu društvu Vojnik, Balonarskemu klubu Vojnik, Dušanu Bojanoviču s sodelavci, Planinskemu društvu Vojnik, krajanom Vin, Športnemu društvu Mali Paris Nova Cerkev, društvu Dobra volja iz Pristave, Turistično-kulturnemu društvu Globoče, Jožetu Žlausu s sodelavci, za pokop pusta KUD-u Nova Cerkev, Petru Selčanu in Jaku Krajncu, Avtohiši RO-SO, Avtohiši Čepin, kurentom iz Vojnika, in drugim »peš maskam«, ki so se vključile v karneval.

 

Zahvala velja tudi članom prostovoljnih gasilskih društev iz Vojnika, Frankolovega,  Nove Cerkve, Socke, Lemberga in Dobrne za redarsko službo. Članom razporeda povorke, Boštjanu Štantetu, Severini Štante, Sari Boršič, Barbari Rebernak in Boštjanu Selčanu. Zahvaljujemo se tudi sodelavcem režijskega obrata občine Vojnik. Iskreno se zahvaljujem tudi Izletniški kmetiji Pr Mark iz Nove Cerkve za odstop zemljišča pri postavitvi tribun. Hvala tudi Ines Novak za administrativno pomoč pri izvedbi pustnega karnevala. Hvala, Mitji, Juretu in Sandiju Kovaču za odlično pripravljen pasulj za pogostitev nastopajočih v karnevalu ter vsem prisotnim članom PGD Nova Cerkev za pomoč pri razdelitvi hrane in pijače. Posebno se zahvaljujem vsem obiskovalkam in obiskovalcem, da ste množično podprli pustni karneval in s tem nagradili vse, ki pripravljamo ta karneval. Hvala Televiziji Celje za promocijo in snemanje pustne povorke.


Spoštovani, iskrena hvala za sodelovanje in pomoč, z željo, da v prihodnjem letu spet s skupnimi močmi pripravimo 32. pustni karneval.

 

Tekst: Slavko Jezernik
Foto: Matjaž Jambriško

Oglejte si tudi