Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Foto natečaj Vipavska trgatev 2022

Spoštovani ljubitelji fotografije, vabljeni k sodelovanju na natečaju fotografije Vipavska Trgatev 2022.

S fotografskim natečajem želimo spodbuditi fotografe in navdušence k iskanju najbolj slikovitih utrinkov občine Vipava, njenih skritih kotičkov in trgatve, s predstavitvijo javnosti pa prispevati k njihovemu pomenu, varstvu in ohranjanju naše dolgoletne dediščine.

Dovoljene so fotografije, ki so vsebinsko na kakršen koli način povezane z občino Vipavo ali trgatvijo. Fotografije, ki ne bodo ustrezale razpisanim pogojem, bodo izločene. Prispela dela bo pregledala žirija, sprejeta dela pa bodo razstavljena po ulicah Vipave.

Sodelovanje na natečaju je brezplačno, na njemu pa lahko sodelujejo ljubiteljski in profesionalni fotografi.

Vsak udeleženec natečaja lahko pošlje največ 3 fotografije. Rok za oddajo fotografij je petek, 30. 9. 2022 do 15:00. Fotografije oddane po roku ne bodo upoštevane. Fotografije oddate na elektronski naslov tic.vipava@siol.net z zadevo “Foto natečaj 2022”. V elektronski pošti naj bodo tudi kontaktne informacije o avtorju.

Vsako delo mora biti označeno s priimkom in imenom avtorja ter naslovom dela. Primer: priimek_ime_naslov_dela.

Zahtevane dimenzije fotografij so 1920 pik (daljša stranica) za ležeče fotografije oz. 1080 pik (daljša stranica) za pokončne fotografije, v JPEG/JPG formatu. Ločljivost fotografij naj bo 300 dpi.

Fotografije morajo biti brez dodatnih umetnih obrob, brez vodnega žiga in brez podpisa avtorja.

Pri digitalni obdelavi fotografij so dovoljene osnovne korekcije (barvne in tonske, ostrenje), ne pa digitalna manipulacija v smislu dodajanja ali odstranjevanja elementov fotografij. Dovoljeni so posegi v izgled, ne pa v vsebino fotografij.

Udeleženci natečaja jamčijo, da so avtorji poslanih fotografij in dovoljujejo, da organizator natečaja brez predhodnega dovoljenja ali plačila avtorju, njihove fotografije uporablja za namene razstave in v namene oglaševanja na družbenih omrežij in spletni strani Zavoda za turizem TRG Vipava. Organizator se obvezuje, da bo vsaka objavljena in razstavljena fotografija avtorsko označena in da ne bo posredovana tretjim osebam za komercialne namene. Zmagovalci natečaja bodo prejeli tudi simbolične nagrade.

Fotografije morajo biti v celoti avtorsko delo sodelujočega, za kar ta tudi prevzema vso odgovornost. Organizator natečaja ne prevzame odgovornosti za kršenje avtorskih pravic tretjih oseb. Vse fotografije bo ocenjeval priznani fotograf.

Več informacij: tic.vipava@siol.net ali +386 51 215 226.

Vsi, ki želite svoje fotografije predstaviti širši javnosti, vabljeni k sodelovanju.

Oglejte si tudi