Oceni objavo

Več kot tisoč otrok je uživalo na Mini olimpijadi 2023

Športna zveza Ajdovščina je tudi letos tradicionalno pripravila Mini olimpijado, ki je ob začetku šolskega leta namenjena otrokom od 6. do 10. leta starosti. Tokrat se je dogodka udeležilo več kot tisoč otrok iz občin Ajdovščina in Vipava.

Namen programa Mini olimpijada je otrokom predstaviti možnosti različnih športnih dejavnosti, ki se jih med letom lahko udeležujejo, ter možnostih vpisa v različna športna društva. Poleg same predstavitve različnih športnih panog zajema tudi promocijo olimpijskega gibanja ter fair playa. Na letošnji izvedbi se je predstavilo 19 športnih društev.

Da je vse potekalo tako, kot je bilo treba, je skrbelo kot 80 strokovno usposobljenih delavcev v športu. Pred začetkom predstavitev postaj se je uprizoril tudi pravi olimpijski protokol z olimpijsko himno, olimpijsko baklo in olimpijsko zaprisego. Ob koncu predstavitev so bila razdeljena priznanja za udeležbo s predstavitvijo aktivnosti posameznih športnih društev za šolsko leto 2023/24.

Šport je za otroke pomemben in jih lahko nauči marsikaj. Skozi šport spoznajo pravila, se naučijo discipline, spoštovanja, naučijo se tudi biti poraženi. Otroci spoznajo, da tekmovanje in zmaga ni vse, da je potrebno v športu tudi uživati.

V imenu Športne zveze Ajdovščina in Olimpijskega komiteja – Združenja športnih zvez želimo v novem šolskem letu vsem otrokom in staršem veliko uspehov in športnega udejstvovanja.

 Anja Bratina, foto Robert Ferjančič

 

 

Oglejte si tudi