Oceni objavo

Srečanje uporabnikov podporne in nadomestne komunikacije (PINK)

V CIRIUS-u Vipava smo izvedli 21. srečanje uporabnikov PINK. To je srečanje za osebe, ki zaradi različnih razlogov niso razvile govorno-jezikovne komunikacije ali je njihov govor okolici nerazumljiv, in zato za sporazumevanje uporabljajo podporno in nadomestno komunikacijo. Udeleženci srečanja so prišli iz VDC Ajdovščina-Vipava, CUDV Draga Ig, CIRIUS Kamnik in CIRIUS Vipava.

Srečanje PINK je potekalo pod naslovom 'Dežela zgodb'. Že v krožišču pred CIRIUS-om Vipava nas je 'pozdravila' Rdeča kapica z volkom. Med uvodno prireditvijo, ki je potekala v avli Centra, so učenci aktivno sodelovali ob gibalni zgodbi Tera/GIB.

Srečanje se je nadaljevalo po skupinah. Knjige: 'Krofi na železniški postaji', 'Pod medvedovim dežnikom', 'Aha!' in zgodbe opremljene s slikovno-komunikacijskimi simboli, so bile izhodišče za izvedbo zanimivih delavnic, v katerih so udeleženci razmišljali, se zabavali, spoznavali novo in utrjevali staro znanje ter komunicirali s pomočjo komunikacijskih pripomočkov: komunikacijskih tabel in komunikatorjev.

Ob koncu srečanja so vsi udeleženci dobili zaslužena priznanja za aktivno sodelovanje. 'Deželo zgodb' so zapustili utrujeni, a hkrati zelo zadovoljni in okrepljeni z novimi izkušnjami.

Na srečanju sta prejeli zahvalo Društva logopedov Slovenije za delo na področju podporne in nadomestne komunikacija zasluženi kolegici Silvestra Janežič in Alenka Zupet. Obema iskreno čestitamo!

Ana Bajc, logopedinja

Oglejte si tudi