Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

SKUPAJ ZMOREMO! #ostanidoma

SKUPAJ ZMOREMO! #ostanidoma

 

Na Zavodu za turizem TRG Vipava začenjamo akcijo »SKUPAJ ZMOREMO! #ostanidoma« Občankam in občanom Vipave na enem mestu zbiramo različne oblike pomoči v okolici Vipave in Ajdovščine, zaradi katerih bo življenje vseh nas v trenutnih razmerah malenkost lažje.

 

 

ČE POTREBUJETE NUJNO MEDICINSKO POMOČ:

 

Urnik in telefonske številke nujne medicinske pomoči, psihologa in vseh ostalih ambulant Zdravstvenega doma Ajdovščina najdete na povezavi: https://www.zd-ajdovscina.si/obvestila/2020/pomembno-obvestilo-epidemija-koronavirusa.

Preventivne ukrepe in nujne številke najdete tudi na naši spletni strani: http://izvirna-vipavska.si/sl/koronavirus-covid-19

 

Bili smo vajeni brezskrbno oditi v trgovino, ob katerikoli uri in kupiti kaj »za sproti«. Sedaj pa ni več tako enostavno. Spremeniti moramo naše nakupovalne navade. Pomagajmo lokalnemu gospodarstvu in kupujmo domače!

 

V nadaljevanju najdete različne kmetije/ponudnike v okolici Vipave in Ajdovščine, katere vam nudijo lokalne domače dobrine. Od zelenjave, mesnih in mlečnih izdelkov, vina,…

 

KMETIJE IN VINARJI:  

  •  

Lokalna kmečka tržnica Vipava. Odprta je v dopoldanskem času – ob torkih, četrtkih in sobotah.

  •  
  • Kmetija Koren iz Budanj (Budanje 16) ima v ponudbi naslednje izdelke iz kravjega mleka: sveže polnomastno mleko (0,70eur/l), poltrdi polnomastni sir (8eur/kg), albuminska skuta (4eur/kg), maslo (2,50eur/kom; 11eur/kg) jogurt: navadni (1eur) in borovnica (1,50eur). Izdelke kupite na njihovi kmetiji. Za večje količine je dostava po dogovoru možna tudi v Ajdovščino ali Vipavo. Več informacij na telefonski številki: 031 585 685.
  •  
  • Darovi Vipavske. Ponujajo vam dostavo na področju Vipavske doline. Lokalne mesnine; kraške in rolane pancete, pršut, domače salame, suhe prate in vratovine ter lardo in suhe klobase, so dobrote v našem hladilniku. Poleg tega pa lahko dobite tudi domači zelenjavni namazi, marmelade, med, tudi sokovi in 100% sok aronije, ter domača čokolada za sladkanje, ter seveda  vrhunska lokalna vina in piva. Za več informacij pokličite na 031 393 753.
  •  
  • Trgovina Mlinotest za občanke in občane Ajdovščine in Vipave izvaja dostavo na dom. Naročila sprejemajo vsak dan od 9. do 15. ure prek brezplačne telefonske številke 080 29 22 ali preko e-pošte dostava@mlinotest.si. Cene dostavljenega blaga so enake, kot so v trgovini. Kupljeno pa boste lahko poravnali tudi s kartico.
  •  
  • Vina Krapež  vam v času od 30.3. do 19.4.2020 nudijo brezplačno dostavo na vaš dom. Minimalna količina 6 steklenic. Naročila sprejemajo na email: vina.krapez@gmail.com
  •  
  • Vinska klet Ferjančič. Ob nakupu šest in več steklenic vam nudijo brezplačno dostavo/pošiljanje na vaš dom. Naročila sprejemajo na telefon: 031 569 741 oziroma na e-mail naslov: vinskaklet.ferjancic@gmail.com
  •  
  • Vinoteka Vipava, vam vina celotne Vipavske doline iz ponudbe v vinoteki pošlje na dom. Za več informacij in oddajo naročil pišite na elektronski naslov: tic.vipava@siol.net
  •  
  • Vino Žorž. Ponujajo vam paket. Buteljka izbranega vina iz njihove ponudbe, čemažev namaz v oljčnem olju in domačo pletenko s sezamom 20€. Lahko pa si paket tudi sami sestavite ali pa kupite posamezne dobrine. Na voljo imajo vino z ekološkim certifikatom: zelen, pinela, sauvignon, sladki muškat, cabernet sauvignon in merlot (10 EUR /BUT), čemažev namaz 7€ in 2 domači sezamovi pletenki 5€. Nudijo pa tudi odprto vino Beli cuvee ali Rdeči cuvee (3l- 6€, 5l-10€ ali 10l-18€). Dostava je popoldan. Za vse informacije in oddajo naročil pokličite na telefonsko številko: 040 706 637 (Anja).
  •  
  • Kmetija Čuk. V njihovi ponudbi poleg vina najdete tudi radič Grumolo bionda ter grumolo verde! Za naročila lahko pokličete na 040 745 300 ter se dogovorite za prevzem oz. možno dostavo.
  •  
  • Vina Povh. Omogočajo vam dostavo željenega vina na vaš domači naslov. Za naročilo so dosegljivi preko telefonske številke 040 745 310 ali elektronskega naslova info@vinapovh.com.
  •  
  • Vina Poljšak vam nudijo brezplačno poštnino v kolikor vaše naročilo vsebuje 6 steklenic ali več. Naročilo lahko oddate na e- poštno številko info@vinapoljsak.com.  
  •  
  • VIPAVA 1894 d.o.o. Vina vipavske kleti lahko naročite, kar po njihovi spletni strani  https://www.vipava1894.com/store/.

 

Wine Estate - Lavrenčič. Na vsako naročilo vam prizanjo 15 % popust in nakup dostavijo do vrat. Ob nakupu 6 ali več steklenic je poštnina brezplačna, dostava pa v enem dnevu. Opis vin v njihovi prodaji: https://www.ovinu.si/vinar/222

  •  
  • Kmetija Pr’ Košmitu iz Dobravelj pri Ajdovščini vam ponuja domač radič.
    Cena 5eur/kg. Naročila: FB stran: Kmetija Pr Košmitu

 

Da pa bomo lahko po nujnih opravkih kot so trgovina, lekarna, pošta, banka,… odšli in upoštevali preventivne ukrepe proti širjenju Covid-19, ter tako poskrbeli za varnost sebe kot ostalih, potrebujemo zaščitne maske.

 

ZAŠČITNE MASKE

Zaščitne maske je trenutno na trgu zelo težko, zato vabimo šivilje in druge zainteresirane, da nam pomagate pri izdelavi pralnih zaščitnih mask za večkratno uporabo, ki jih bo Civilna zaščita razdelila glede na prioritete in potrebe. Več informacij o kontaktnih osebah in navodilih za izdelavo najdete na povezavi:  http://izvirna-vipavska.si/sl/vabilo-prostovoljcem-za-izdelavo-zascitnih-mask

 

Čeprav so tokratne krizne razmere za vsakega od nas zelo težke, so tukaj dobri ljudje, ki so kljub vsemu pripravljeni prostovoljno pomagati socialno ogroženim ljudem in družinam.

 

 

TOPLI OBROKI

 

Gostilna Podfarovž ponuja vsak dan med 12.00 in 14.00 brezplačen topel obrok za socialno ogrožene osebe. Topel obrok naročite na telefonsko številko 040 638 470, vi pa ga prevzamete v njihovi gostilni Podfarovž. Prosijo, da s seboj prinesete svojo embalažo. Možno je tudi naročilo toplega obroka za socialno ogrožene starejše osebe na območju Vipavske doline, ki ga ne morejo prevzeti v njihovi gostilni. Poskrbeli bodo tudi za brezplačno dostavo. Njihov dostavljavec bo hrano pustil pred vašimi vrati, brez osebnega stika.

 

 

POMAGAJMO OTROKOM DRUŽIN V STISKI

 

Osnovna šola Draga Bajca iz Vipave je pričela z dobrodelno aktivnostjo v okviru katere so odprli poseben sklad v katerega lahko vsakdo prispeva z namenom pomagati družinam učencev v stiski. TRR: SI56 0133 6603 0686 243, sklicna številka SI00 29238,  s pripisom: “Pomoč ob pandemiji korona virusa.” Več na povezavi: www.osvipava.si/2020/03/30/pomagajmo-druzinam/

 

Ponudbe ves čas dopisujemo in posodabljamo, zato je zelo dobrodošlo da nam na elektronski naslov tic.vipava@siol.net ali na telefonsko številko 051 215 226 sporočite kratek opis vaše dejavnosti, oziroma vrste pomoči, ki jo nudite ali opravljate v teh dneh. Posredujte nam tudi vaše kontaktne podatke. Vaša pomoč in ponudba je zelo dragocena, saj bomo skupaj lahko pomagali in olajšali življenje ljudi v trenutnih razmerah.

 

#ostanidoma in upoštevajte preventivne ukrepe in tako učinkovito upočasnimo širjenje virusa.

 

SKUPAJ ZMOREMO! #ostanidoma

Oglejte si tudi