Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

WSET® Certifikat 2. stopnje s področja vina

WSET® Certifikat 2. stopnje s področja vina
 
Vipava (Klet Guerila)
  • 18.3.2024
  • 25.3.2024
  • 3.4.2024
  • 8.4.2024
  • IZPIT: 22.4.2024
 
 
Opravljena 1. stopnja NI progoj za pristop k tečaju. 

Certifikat pokriva vina sveta in se zaključi z enournim izpitom. Degustacija vin je sestavni del vsakega modula.

Na seminarju poskusimo okrog 44 svetovnih vin.

Specifikacija seminarja
Ob zaključku seminarja bodo udeleženci:
  • osvojili osnovno razumevanje vinskih slogov, kakovostnih in cenovnih razredov,
  • razumeli osnove pridelave različnih vinskih slogov
  • razumeli osnovno terminologijo svetovnih vinskih etiket,
  • razumeli karakteristike najpomembnejši svetovnih vinskih sort in sloge vin ki so pridelani iz njih,
  • identificirali ključne vinske dežele in regije ter njihove vinske sloge,
  • znali izdelati osnoven opis vina (13 parametrov) po WSET sistematičnem pristopu k opisu vina, 2. stopnja,
  • znali podati osnovne napotke za shranjevanje vina in strežbo,
  • razumeli pomembnost uživanja vina v zmernih količinah.


Izpit:
  • 50 vprašanj tipa ABCD (V angleščini).
  • Mednarodno priznani WSET certifikat iz vina, 2. stopnja.


Vsebina:
  • Modul 1 - Uvod v seminar, opis izpita, tehnika opisa vina, ujemanje vina s hrano
  • Modul 2 - Dejavniki, ki vplivajo na pridelavo rdečih vin. Modri pinot, zinfandel / primitivo.
  • Modul 3 - Dejavniki, ki vplivajo na pridelavo belih, sladkih in rosé vin. Renski rizling, chenin blanc, semillon, šipon.
  • Modul 4 - Chardonnay, sauvignon, sivi pinot, dišeči traminec, viognier, albariño.  
  • Modul 5 - Merlot, cabernet sauvignon, syrah/shiraz
  • Modul 6 - Gamay, grenache/garnacha, tempranillo, carmenère, malbec, pinotage
  • Modul 7 - cortese, garganega, verdicchio, fiano, nebbiolo, barbera, corvina, sangiovese, montepulciano
  • Modul 8 - Peneča vina, alkoholizirana vina


Gradivo Udeleženci prejmejo originalno WSET gradivo v angleškem jeziku, ki obsega:
  • učbenik "Behind the label" (onkraj etikete),
  • vodnik po seminarju,
  • degustacijska shema za opis vina WSET® 2. stopnja,
  • delovni zvezek z izpitnimi vprašanji, zemljevidi, prostorom za opise vin.


Predavatelji
  • Robert Gorjak, dipWSET, Weinakademiker. Mednarodno uveljavljen in priznan vinski poznavalec ter publicist


Trajanje
  • Seminar traja skupaj 16 ur, po dve uri za vsak modul. Predavanja se odvijajo med 17h in 21.30h.
 

Oglejte si tudi