Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Cirius ima talent

Že obupane nad vlažnimi in hladnimi dnevi te letošnje iztekajoče pomladi nas je končno le pozdravilo sonce. In prav v teh sončnih dneh so v »Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava« zažareli mnogoteri talenti naših učencev na prireditvi »CIRIUS ima talent«.
Zabavnemu dogodku je dal posebno težo obisk glavnih gostov, medijskih zvezd in članov strokovne žirije iz oddaje »Slovenija ima talent«: Ane Klašnja, Marjetke Volk, Lada Bizovičarja in Branka Čakarmiša. V tej vlogi so bili znani žirantje pri nas že nekajkrat, kar je velik privilegij za naš Center in prekrasno darilo za vse učence in delavce. Zato so priprave na dogodek potekale resno in z naraščajočim pričakovanjem tekmovalcev, ki je doseglo svoj višek v torek, 4. junija 2019.

Tudi letos so nam učenci s svojimi mentorji prikazali pisan program točk, v katerih so navdušili s svojo sproščenostjo, prisrčnostjo in enkratnostjo. Tako smo lahko poslušali in videli pravljico z glasbo, ki so jo pripravili mali instrumentalisti, skladbo na tubi, gasilsko skupino, stand up komika, cirkus s psičkom Bonom, skupino romkinj s svojo pesmijo, plesalko v sodu, pripovedovalko zgodbe o prijateljstvu v makedonščini, nasmejali smo se ob duhovitem EPP-ju, poslušali smo pevki, ki sta s svojim doživetim izvajanjem očarali publiko, »v živo« smo spremljali točki naših učencev iz letovanja v Ferrari, harmonikarja, ob katerem so se zavrteli člani folklorne skupine iz Vipave, nazadnje pa še plesalce plesne skupine Vrtiljak, ki so dokončno poskrbeli za višek dogodka in dvignili na noge vso publiko, tudi Ano, Branka, Marjetko in Lada. Vsi navzoči smo se nasmejali duhovitim komentarjem in pohvalam članom žirije, bili smo priča sreči, ki je žarela iz oči tekmovalcev, ganjeni smo bili zaradi njihove neposrednosti, s katero so nas spet presenetili.

Nedvomni zvezdi sta bili gotovo tudi naši sodelavki Ivica in Petra, ki sta s svojim vodenjem poskrbeli, da je prireditev potekala tekoče, z veliko smeha in tako, kot bi bili v pravi oddaji »v živo«.

Vesel dopoldan je zaključila ravnateljica Kristina Bratina, ki se je prijazno zahvalila našim prijateljem iz POP TV- ja in je pohvalila vse naše zvezde.
Potem je bil čas za fotografiranje… . Juhej, tudi to je bilo izjemno! Komaj čakamo, da se spet spustimo v to dogodivščino. Talentov v našem Centru ne manjka!


Loredana Sajovic

Oglejte si tudi