Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Miklavžev prihod in prižig lučk v CIRIUS Vipava

Na naši šoli smo 6. decembra z veseljem gostili sv. Miklavža in pričarali čarobno vzdušje, ki je napolnilo ves dan z veseljem. Praznovanje se je začelo, ko so se učenci, obdani z očarljivimi zvoki božične glasbe, zbrali in s svojimi ročno izdelanimi izdelki okrasili smrečico v avli Centra.

Sv. Miklavž je v spremstvu ljubkih angelčkov ter nagajivega parklja razveselil učence, pogostil s sladkarijami in sočnimi mandarinami. Kot posebnost je vsak učenec prejel ročno izdelano pisano kapo in odejo, ki ju je velikodušno razdelil sam Miklavž. Odeje in kape so naredile in darovale gospe, ki so cel december kvačkale in pletle; združujejo se v skupino 'Nitke nas povezujejo'. Učenci so bili nad svojimi darili tako navdušeni, da so mu nekateri celo zapeli, medtem ko so drugi igrivo posedli parklja za šolske klopi in ga poučili o lepem vedenju.

Med smehom in veseljem so učenci nestrpno pomerjali svoje nove kape, se zavijali v tople odeje in se objemali z angelskimi obiskovalci. Na koncu se je poslovil sveti Miklavž, pred odhodom je zbrano množico v dvorani nagovoril ter slovesno prižgal naše lepo okrašeno božično drevesce, ki simbolizira vrhunec prazničnega in prisrčnega dne.

Prisrčna hvala tudi zlatim in pridnim rokam 'Nitk', saj bodo njihovi izdelki greli naše glave, noge ter hvaležna srca ter nas razveseljevali preko tega prazničnega decembra.

Zaposleni v CIRIUS Vipava

Oglejte si tudi