Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Jernej Žorž - Lidlov mladi vinar

Prejšnji teden se je zaključil natečaj 'Lidlov mladi vinar'. Med skoraj 50 prijavljenimi tekmovalci je laskav naziv prejel Jernej Žorž iz Vinske kleti Žorž, ki je prepričal z vinom avtohtone slovenske sorte zelen.
Zmagovalec Jernej je izšolan vinogradnik in vinar. Leta 2008 je prevzel domače vinogradništvo in postal glavni enolog in kletar. Njihova kmetija je ena večjih v Vipavski dolini, saj pridelujejo grozdje na površini 12 hektarjev, letno pa pridelajo med 50.000 in 60.000 litrov vina.
»Že novica, da sem postal finalist me je izredno razveselila. Postati zmagovalec pa je nekaj čisto drugega, to je res lep občutek. S sodelovanjem v natečaju sem dobil možnost svojo blagovno znamko predstaviti širni Sloveniji in s tem dokazati, da so naša avtohtona vina pomembna«, je dejal Jernej. Kot zmagovalec je prejel tudi možnost izobraževanja na svojem področju v tujini v višini 1.200 evrov.

Med štiri finaliste so se uvrstili še Janez Colnar (vinska klet Colnar), Marko Benčina (vina Benčina) in Klemen Čehovin (posestvo Čehovin). Vina vseh štirih finalistov so od 13. novembra naprej na voljo v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji do razprodaje zalog, predstavili pa so se tudi v Lidlovem salonu na 20. Slovenskem festivalu vin.

Oglejte si tudi