Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

ZA VSAKO BOLEZEN SVOJA 'ROŽCA' RASTE

Uspešno smo zaključili drugo serijo 'Zeliščarski nasveti z Natalijo Brumen', ki so potekali v okviru programa Univerze za tretje življenjsko obdobje na Ljudski univerzi Tržič.

Od marca do oktobra 2020 so se prek Youtuba vrteli filmi, ki so na praktičen način in strokovnim znanjem naše mentorice nazorno orisali in opisali najbolj aktualne zdravilne rastline, ki rastejo na naših vrtovih, gozdovih in travnikih. Spoznavali smo njihove zdravilne lastnosti; načine sajenja, obrezovanja, sušenja,  skladiščenja in njihove uporabe - od kulinarike, kozmetike, vse do sestave čajnih mešanic.

Za tiste, ki si še niste ogledali teh posnetkov, so na voljo na spletni strani Ljudske univerze Tržič ali Youtubu. Vpišite naslov 'Zeliščarski nasveti z Natalijo Brumen' in lahko si boste ogledali vseh 14 epizod za nazaj.

Skupina zeliščarjev šteje že več kot 70 članov in lahko se priključite, kadar želite. Spomladi 2021 se bo začela snemati tretja serija, tokrat s poudarkom na dišavnicah in začimbnicah.

Prijavljenim se poleg linkov pošlje še dodatno gradivo. Vabljeni. 

Hvala vsem, zlasti informatiku, snemalcu in režiserju, da ste nas podpirali in s prostovoljnim delom pomagali pri izpeljavi projekta. Se priporočamo še naprej.

Ostanite v cvetju!

Oglejte si tudi