Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Utrinki iz Ljudske univerze Tržič

S sklopom julijskih delavnic smo na Ljudski univerzi Tržič zaključili najbolj nenavadno in polno izzivov šolsko leto. Ampak vsaka stvar je za kaj dobra, zato smo se tudi iz karantenske pomladi veliko naučili in dobili še malo drugačen pogled na izobraževanje odraslih.
Jeseni 2019 smo polni energije in idej začeli z delom, saj nas je v oktobru čakalo praznovanje šestdesete obletnice obstoja Ljudske univerze Tržič, pestra jesen se je prevesila v pestro zimo, ko smo začeli z dvema projektoma Erasmus+. Nato pa šok, tik po začetku spomladanskega semestra je sledila prekinitev, ki je izpraznila naše učilnice na Šolski ulici 2, a  po drugi strani napolnila naše spletne učilnice. 

 

Od 18. 5., ko so se slušatelji lahko ponovno vrnili v naše prostore, smo lahko izpeljali še preostale zastavljene cilje in  v naših učilnicah prednost dali udeležencem, ki so obiskovali programe srednje šole in programe, ki so sofinancirani iz Evropskega socialnega sklada. Proti koncu junija pa so prišle na vrsto tudi bolj sproščene aktivnosti. V okviru Centra medgeneracijskega učenja smo tako izpeljali dve strokovni  delavnici, na katerih so udeleženci spoznavali program Canva in medonosne rastline. Nato pa se je začel »ustvarjalni teden«, ko smo ustvarjali lesen koledar za rojstne dneve in mozaične bazenčke za ptičke. 

 

Delavnico z lesom, Rojstni dnevi na steni, je vodila dr. Majda Fiksl. Končni izdelek je bil tehnično zahteven, uporaben in zagotovo neprecenljiv, saj so udeleženci vanj vložili veliko truda, pri ustvarjanju pa razvijali spretnosti in veščine, ki jih nekateri niso že od osnovne šole. A z odlično mentorico je uspelo vsem ustvariti ličen izdelek. 

 

Šolsko leto 2019/20 smo na področju neformalnega izobraževanja zaključili ustvarjalno, saj so zagnani ustvarjalci mozaika na tridnevni poletni delavnici izdelali mozaični bazenček za ptičke. Tako smo sproščeno vstopili v poletne dni, a čas hitro teče, zato že razmišljamo, kaj nam bo prinesla jesen. Zagotovo spet veliko izzivov, ki se jih vsi že veselimo. 

Oglejte si tudi