Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

OKROGLI JUBILEJ GOSPE POVH MARIJE

V nedeljo, 4. 9. 2022, je svoj osebni praznik 90 let praznovala gospa Marija Povh iz Trebnjega. Ob tej priložnosti sva jo s predsednico OZRK Trebnje Mojco Mihevc obiskali in ji voščili.

Gospa živi v hiši sredi Trebnjega, ki sta jo z možem kupila pred mnogimi leti, ko sta si ustvarila družino in v njej uredila svoj dom. Njen dom je prijeten, mizo krasi cvetje, na kuhinjskem pultu  je fotografija ljubke dojenčice. Gospa s ponosom pove, da je to njena pravnukinja, ki pa je hkrati edina potomka ženskega spola v njeni družini, zato je seveda ljubljenka tudi v širši družini. Gospa je že nekaj let vdova, ima tri sinove, vnuke in pravnuke, ki so ji pripravili lepo praznovanje ob njenem jubileju.

Gospa je še vedno zelo aktivna, samostojna in vedre narave, poleg hiše skrbi tudi za vrt, ki ji je v veliko veselje. Redno tudi kuha in tudi tako skrbi za svoje zdravje in dobro počutje. Dneve si dobro zapolni in hitro ji minevajo, večkrat pa jo obiščejo tudi njeni otroci in vnuki, ki ji polepšajo dni.

Gospa Marija, želimo vam še veliko zdravja in dobre volje, veliko veselja pri obdelovanju vrta ter veliko nasmejanih uric v krogu vaših najdražjih.

                                                                               

 Vlasta Rajkovič, KORK Trebnje

Oglejte si tudi