Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
16°C
SRE.
25°C
11°C
Oceni objavo

Končana sanacija plazu in poškodb javne poti v Krajevni skupnosti Čatež


Zaradi močnejšega deževja je konec avgusta 2015 v Krajevni skupnosti Čatež prišlo do plazu ob kategorizirani javni poti JP 925 441 Čatež – Razbore – Vrh. Na predlog geomehanika, ki je podal tudi ocenjeno vrednost predlaganih posegov, se je saniral porušeni del nasipa v dolžini približno 30 metrov z izvedbo kamnito-betonskega težnostnega zidu (zložba) in zasipom s kamnitim materialom. Uredilo pa se je tudi odvodnjavanje zalednih voda.

 

V istem obdobju so bile ugotovljene tudi poškodbe zaradi deževja na kategorizirani javni poti JP 925 411 Čatež – Zaplaz  – Čatež. Ugotovljeno je bilo, da je na predmetni javni poti voda spodjedla asfaltno površino in s tem povzročila poškodbe na vozni površini. Izvedla se je sanacija z odstranitvijo asfaltne površine in ponovna ureditev planuma nevezane nosilne plasti ter  ponovno asfaltiranje ceste na celotnem prizadetem odseku. V sklopu sanacije ceste je bilo urejeno še odvodnjavanje meteorne vode, primerno za ceste z velikim vzdolžnim naklonom.

 

Za sanacijo poškodb je bilo potrebno zagotoviti zadostno količino sredstev, in sicer iz proračunske rezerve, za kar je moral Občinski svet sprejeti Odlok o porabi sredstev iz proračunske rezerve za leto 2015, ki ga je pripravila občinska uprava. S sprejemom odloka na 8. seji Občinskega sveta so se zagotovila sredstva za sanacijo do višine 43.000,00 EUR.

 

Tako za sanacijo plazu kot tudi za sanacijo javne poti JP 925 411 Čatež – Zaplaz sta bili izvedeni javni naročili manjših vrednosti, v obeh pa je bil izbran najugodnejši ponudnik, javno podjetje Komunala Trebnje d.o.o. Vrednost izvedenih del za sanacijo plazu znaša 20.913,41 EUR, pogodbena vrednost za dela na kategorizirani javni poti JP 925411 – ČatežZaplaz-Čatež pa znaša 17.607,04 EUR.

 

 

Občinska uprava Občine Trebnje

Oddelek za okolje, prostor in infrastrukturo

Oglejte si tudi