Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
10°C
SRE.
22°C
10°C
Oceni objavo

Ubrano petje kvarteta Ponočevalci

Kvartet pevcev z imenom Ponočevalci so možje, katerih imena objavljamo v nadaljevanju, ustanovili lani. Konec leta, pa že tudi letos, so se kar nekajkrat predstavili na različnih prireditvah v naših krajih in poželi odmeve ocene za svoje ubrano petje.
V Kvartetu sodelujejo: Franci Lavrič I. tenor, Tone Plavec II. tenor, Gustelj Pekolj I. bas in Igor Božič II. Bas. Občasno jih na harmoniki spremlja tudi Matej Pečan.
Opogumljeni s prvimi odzivi in odmevi so posneli video štirih pesmi, ki so jih že objavili na socialnih omrežjih, in kjer so poželi še večje odobravanje. Opogumljeni z uspehi so se že registrirali kot društvo na področju kulture.
O prijetnem prepevanju kvarteta je prišlo na uho tudi Edvardu Lasiču, po poreklu Mariborčanu, ki pa se v Nemčiji, v kraju Schwelm, blizu D
üsseldorfa, ukvarja s snemanjem videoposnetkov in iskanjem glasbenih talentov, predvsem narodnozabavne glasbe in ljudskih pesmi.
Zabrneli so telefoni in pred dnevi je g. Lasič že prišel na Dolenjsko in s fanti posnel kar nekaj videospotov v Jurjevi domačiji na Občinah. Posnetke mora sicer še obdelati, nato pa jih bo objavil.
G. Lasič pričakuje, da bodo kvartetu z veseljem prisluhnili tudi v nemško govorečih deželah, kajti njihovo petje je ubrano in dopadljivo. Člani kvarteta se bodo rade volje odzvali tudi na klic organizatorjem kulturnih in drugih prireditev v širši okolici Trebnjega. Njihov kontakt je: 041 715 599.

 

Besedilo in foto: Brane Praznik

Oglejte si tudi