Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
6°C
PON.
27°C
7°C
Oceni objavo

1. marec – dan Civilne zaščite na Brdu pri Kranju

Ob letošnjem dnevu civilne zaščite je komisija za priznanja in nagrade na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami letos potrdila skupaj 273 predlogov za priznanja Civilne zaščite – 143 bronastih, 66 srebrnih in 34 zlatih znakov, 29 plaket in 1 kipec Civilne zaščite. Z njimi je in bo nagradila posameznike, ki so pripravljeni v nesreči vedno pomagati drugim in se ne ustrašijo, da ob tem izpostavljajo svoja življenja in organizacijam, ki delujejo na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.


Na osrednji državni slovesnosti ob 1. marcu – dnevu Civilne zaščite, v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, v ponedeljek, 2. marca 2020, ob 13. uri, je bilo na svečanosti podeljenih 36 priznanj, in tudi najvišje priznanje na tem področju – kipec Civilne zaščite za življenjsko delo. Preostala priznanja Civilne zaščite bodo podeljena v naslednjih dneh na trinajstih regijskih prireditvah, ki se bodo zvrstile po Sloveniji.


Na ponedeljkovi državni prireditvi na Brdu je bil med prejemniki Srebrnega priznanja CZ tudi župan Občine Mokronog-Trebelno, Anton Maver, ki je priznanje sprejel iz rok podeljevalca Darka Buta, generalnega direktorja URSZR.  Veseli dogodek so na kraju podelitve z njim delili tudi predstavniki Gasilske zveze Trebnje.


V sredo, 4. marca 2020, ob 17. uri bo v dvorani Upravno kulturnega središča Mokronog potekala ena od trinajstih prireditev s  svečano podelitvijo priznanj Civilne zaščite za Dolenjsko in Belo krajino.

 

Foto: Mojca Femec                                                                                      Gasilska zveza Trebnje

                                               

Oglejte si tudi