Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
36°C
16°C
ČE.
36°C
18°C

ZNANI ZMAGOVALCI 2. TEKME SSV V MOKRONOGU

V zimskem času aktivno potekajo tekmovanja v spajanju sesalnega voda (SSV) tako na nivoju Gasilske zveze Slovenije, kot tudi na nižjih nivojih za kategoriji članov A in članice A.

V Gasilski regiji Dolenjska so tri zveze in vsaka zveza je organizatorica ene tekme, ki poteka  po Pravilih gasilske službe in Pravilih gasilske službe prostovoljnih gasilcev v skladu z opisom tekmovalne discipline v knjižici Pravila gasilskih in gasilsko športnih tekmovalnih disciplin 2019.

Tekmovalna enota, ki na 3 (treh) tekmovanjih, ki štejejo za Prehodni pokal Gasilske regije Dolenjska, zbere največje število točk, postane zmagovalka pokalnega tekmovanja v spajanju sesalnega voda za Prehodni pokal Gasilske regije Dolenjska za leto 2020.

Na posameznih tekmovanjih vsaka tekmovalna enota izvede vajo dvakrat zaporedoma. Upošteva se boljši rezultat vaje.

Zadnjo februarsko soboto je 2. tekmovanje v SSV potekalo v Mokronogu, v tamkajšnjem gasilskem domu. Prijavljenih je bilo sicer 34 ekip, dejansko se je tekmovanja udeležilo 30 ekip, ena ekipa tudi iz Gasilske zveze Ivančna Gorica. Vsaka tekmovalna enota je izvedla vajo dvakrat zaporedoma, ocenjevalna komisija pa je upoštevala boljši rezultat vaje.

Tekmovanje je zelo tekoče potekalo ob elektronskem merjenju, za kar so poskrbeli organizatorji in nekateri posamezni člani PGD Mokronog.

Tekmovanje so si ogledali tudi predstavniki DVD Gračišće, poveljnik ter predsednik Ivan Mijandrušić, ki je hkrati tudi župan občine Gračišće (hrvaška Istra). Domači župan je bil njihov gostitelj, ker so bili tudi spremljevalci nastopajočih orgličarjev na 21. festivalu "(ah), TE ORGLICE", ki je istočasno potekal v mokronoškem kulturnem domu.

Po zaključku tekmovanja je obračunska komisija hitro pripravila tudi rezultate, čemur je sledila razglasitev rezultatov in podelitev priznanj za sodelovanje ter pokalov prvim trem najboljšim ekipam posamezne kategorije.

Pri članih A so slavili:  PGD Potov vrh-Slatnik in PGD Lakovnice (GZ Novo mesto) ter PGD Velika Strmica (GZ Trebnje).

Pri članicah A pa PGD Maharovec (GZ Šentjernej), PGD Gabrje (GZ Novo mesto) in PGD Lukovek (GZ Trebnje).

Naslednja in hkrati zadnja tekma za Prehodni pokal GRD, bo potekala v PGD Gabrje (GZ Novo mesto), 28. marca 2020.

                                                                                                                             GZ Trebnje, Mojca Femec

foto: Andrej Jevnikar, PGD Mokronog

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi