Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

PODJETJE TREVES D. O. O., ZGRADILO NOV SKLADIŠČNI OBJEKT

Podjetje Treves d. o. o. je proizvodno podjetje specializirano za izdelavo notranje opreme, termo formiranih preprog ter zvočnih in termičnih izolatorjev.

Sedež podjetja je v Biču, tik ob avtocesti med Novim mestom in Ljubljano. Trenutno zaposlujejo okoli 100 ljudi, pretežno iz domačega okolja. Njihov cilj je, zadovoljstvo zaposlenih kakor tudi poslovnih partnerjev in lokalne skupnosti.

V letu 2016 so sklenili poslovni dogovor o sestavi dveh modelov avtomobilov s podjetjem Jauguar, letos pa tudi s podjetjem z Land Rover. Avtomobili se sestavljajo v Gradcu, notranja oprema se dela na Biču. Proizvodnja in prodaja izdelkov za Jaguar že teče, za Land Rover se bo pričela v drugi polovici leta 2018. Hitra rast in nove priložnosti so podjetje potisnili v širitev, saj so bili dani prostori pretesni in zgradili so nove prostore za skladišče in proizvodnjo.

»V letu in pol smo morali spremeniti namembnost zemljišča, OPP, vso dokumentacijo, dovoljenja, pridobiti gradbeno dovoljenje in zgraditi nov objekt. Velik zalogaj. Povedati pa želim, da je imela Občina Trebnje velik posluh in brez pomoči župana ne bi zadeve stekle tako hitro,« pove direktor podjetja, g. Andrej Baškovč.

Na prostoru v velikosti slabih 4000 m2 je zrasla nova skladiščna hala. Skupna vrednost naložbe je okoli pet milijonov evrov. Deloma se je naložba investirala iz dobička prejšnjih let, deloma pa s pomočjo bančnih posojil. Ker podjetje ni lastnik objekta niti orodij, so si posojilo lahko zagotovili le na podlagi odprtih terjatev kupcev, ki imajo visoko bonitetno oceno in s posluhom bank, ki nenehno sledi njihovi zdravi rasti, stabilnosti in tudi odličnemu poslovanju.

Podjetje je v letu 2016 ustvarilo slabih 12 milijonov evrov prodaje, od tega več kot milijon dvesto tisoč dobička. V letu 2017 naj bi obseg poslovanja dosegel okoli 14 milijonov evrov, do leta 2020 pa imajo v načrtu povečati prodajo na 26 milijonov evrov.

Glede na novo delo, s katerim se uvrščajo v razred »Premium« vozil, širijo različne segmente in se pozicionirajo še na več trgov ni dvoma, da zadanih ciljev in rezultatov ne bodo dosegli.

Z visoko motivirano strokovno ekipo je tako podjetje Treves d. o. o. postalo uspešno in hitro rastoče podjetje v Sloveniji kot tudi v globalni mreži Treves, ki združuje 7000 ljudi v 42 podjetjih in 20 državah po vsem svetu. Letos pričakujejo, da bo prodaja večja še za nadaljnjih 10 odstotkov. Vse to pa pomeni, da potrebujejo nove kadre in zaposlitev v takem podjetju je v današnjem času velik privilegij. Hiter razvoj in sledenje svetovnemu trgu, trendom dela in delovanja je redkost. V podjetju dajejo velik poudarek na kader, njihova pripadnost in njihova vizija »ENA KULTURA, EN TREVES« je dolžnost vsakega zaposlenega. Spodbujajo jih, da sprejemajo odločitve na svojih področjih in so neodvisni pri izvajanju svojih del in nalog. Skrbijo za njihova izpopolnjevanja, izobraževanja in na podlagi svojih aktivnosti že od leta 2012 prejema nagrado za TOP izobraževalni management,  leta 2013 pa so prejeli nagrado za vzoren primer ravnanja s človeškimi viri, ki jo podeljuje Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine.

Z zdravim odnosom do dela in ljudi, s pravimi poslovnimi cilji in vrhunskimi izvedbami del ni dvoma, da podjetje v prihodnjih letih ne bo dosegalo želenih rezultatov. Tako bo v ponos vsem zaposlenim, lokalni skupnosti in tudi svetovnemu trgu.

»Naj vam bo leto naklonjeno v vseh pogledih. Prinese naj nove odgovornosti, svež zagon in nove uspehe.«

 

Mojca Smolič

Oglejte si tudi