Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
0°C
-1°C
JUTRI
1°C
-1°C
Deli
7698

»Klub tajnic in poslovnih sekretark Trebnjega in okolice postal polnoleten«

Večina članic smo sicer že kar nekaj časa polnoletne, lani oktobra pa je 18 let delovanja praznoval tudi Klub tajnic in poslovnih sekretark Trebnjega in okolice (KTPS Trebnjega in okolice), ki je bil ustanovljen 22.10.1999 z namenom, da bi se lahko tajnice, poslovne sekretarke in poslovne asistentke, ki so po večini osamljeni profil kadrov v podjetjih, med seboj povezale, si izmenjavale izkušnje in si med seboj pomagale. Pridruženi smo Zvezi klubov tajnic Slovenije, ki med seboj povezuje enajst klubov po vsej Sloveniji.

 

Članice v klubu nismo zaposlene le kot tajnice in poslovne sekretarke, članice so tudi strokovne delavke na različnih  področjih, vse pa nas druži podobno delo. Vesele bomo novih obrazov, nove energije. Naše delovanje lahko spoznate tudi na naši spletni strani https://sites.google.com/site/tajnicetrebnjega/.

 

Članice KTPS Trebnjega in okolice smo v četrtek, 22. februarja 2018, izvedle redno letno skupščino kluba v prostorih Doma starejših občanov Trebnje.

 

Prisotne članice in gostje je z besedami pozdravila predsednica Andreja Žužek, dekleta Ženskega pevskega zbora Šentrupert pa so nas pozdravile s pesmijo. Uradni del je vodila Cvetka Peterlin, kot predsednica delovnega predsedstva. Kot običajno smo pregledali delo preteklega leta in se seznanile s predlaganim  načrtom dela za leto 2018, ki ga je pripravila predsednica.

 

V letu 2017 smo skupaj izvedle sedem dogodkov, ki se jih je udeležilo kar 124 članic. Ob  svetovnem dnevu  zdravja v aprilu smo v  sodelovanju z novomeškim  psihiatrom Petrom Kapšem, dr. med. spec. psihiatrije organizirale  predavanje o depresiji. V maju je  bilo na  Kongresu  pisarniške odličnosti „ADMA“ v Portorožu Nataši Bevc podeljeno srebrno priznanje Zveze tajnic  Slovenije, za  njeno večletno aktivno  sodelovanje v klubu in Zvezi ter štiriletno  uspešno  vodenje kluba. Eden najbolj odmevnih  dogodkov je bilo deseto srečanje v Nebesih. Toplo junijsko soboto smo pričele z vodenim ogledom in predstavitvijo Galerije likovnih samorastnikov v Trebnjem in  nadaljevale z že tradicionalnim pohodom članic kluba v Nebesa nad Šentrupertom. Tedensko smo se srečevale na pohodih po mirnski Trim stezi in se na povabilo gorenjskih kolegic udeležile pohoda na Stol. V oktobru 2017 smo obeležile 18. leto delovanja kluba in medse povabile mlado pisateljico Petro Škarja, ki je nam doživeto predstavila svojo podjetniško pot ter svoje knjižne uspešnice.  Leto smo zaključile uspešno, polne novih znanj, spoznanj in bogatejše za izkušnje, ki smo si jih  izmenjale v našem stanovskem združenju, ki daje zelo veliko – ne jemlje pa ničesar.

V letošnjem letu nas že čakajo zanimive delavnice, izobraževanja  in dogodki, ki jih za člane organizira klub in Zveza tajnic Slovenije, ki so namenjeni dodatnem usposabljanju in druženju.

 

Zahvaljujemo se direktorici DSO Trebnje, gospe Mateji Ribič, ki nam je velikodušno odstopila prostor za izvedbo letošnje skupščine, v tamkajšnji kuhinji pa so nam pripravili sladke in slane dobrote, ki so po končanem uradnem delu prijetno razvajale naše brbončice. Hvala predstavnicam KTPS DBK in Kluba tajnic Gorenjske, ki so si vzele čas in nas razveselile s svojo prisotnostjo. Zahvalile smo se tudi predsednici Andreji za uspešno prvo leto vodenja in verjamemo, da nas bo tudi v letošnjem letu presenečala s pozitivno energijo, novimi idejami in da bomo skupaj ustvarjali lepe trenutke. V zaključnem govoru je dejala, da skupaj zmoremo vse in še več – drži kot pribito. Zahvala gre vsem članicam, ki se redno udeležujejo dogodkov - sodelujejo pri izvedbi le-teh in pripomorejo k delovanju kluba v prihodnje.

 

 

 

Nataša Bevc

KTPS Trebnjega in okolice

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!