Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
21°C
JUTRI
33°C
17°C
Oceni objavo

#diagonala335 »Zmigajmo Slovenijo!«

Letos je že šesto leto potekala Diagonala 335, pod sloganom Zmigajmo Slovenijo! Namen projekta Zmigajmo Slovenijo je spodbuditi posameznike, da bi se več gibali, saj se v  današnjem času vse manj gibljemo. Večino del opravljamo sede, čedalje bolj se spopadamo s stresom in prav Diagonala 335 nas želi navdušiti  za gibanje. Predstavlja tudi kolesarsko pot po Sloveniji od tromeje na Goričkem do Portoroža v razdalji 345 km. Priključitev je možna kjerkoli, pa tudi čas ni točno opredeljen.

Kot rekreativni kolesar se je tudi letos Dejan Golob že tretje leto podal na omenjeni kolesarki podvig.  Svojo diagonalo je začel  17. junija 2022 zgodaj zjutraj v Portorožu. Nadaljeval jo je skozi Postojno in naprej skozi Ljubljano, Trojane, Celje, Ptuj, Maribor in končal v naselju Trdkova v občini Kuzma na Goričkem. V kraju Trdkova se je pridruži sodelavec Danijel Kumar. Ob prihodu v Trdkovo je sledil 40 minutni postanek v tamkajšnjem gasilskem domu. Potem je bilo potrebno prevoziti to pot tudi nazaj do Portoroža. V Ljubljani se je priključil sodelavec Martin Pajek. S kratkimi postanki, brez daljšega počitka, se je 692 kilometrov dolga pot končala v Portorožu, in sicer 18. junija 2022. Traso jim je uspelo prekolesariti v 25h in 24min. Da ti uspe prevoziti toliko kilometrov v tako kratkem času, je potrebno zelo veliko predhodnih kondicijskih priprav, prav tako je  pomembna psihična koncentracija.

Za takšen podvig je Dejan imel ob sebi ves čas spremljevalno osebje, ki mu je nudilo pomoč med kolesarjenjem s pijačo in hrano. Zelo je hvaležen je in se zahvaljuje sodelavcema REM-a, Boštjanu Mavru in Aljažu Sitarju za to naporno in  potrpežljivo spremstvo na poti.

Iskreno zahvalo namenja svojemu podjetju REM, ki je pomagalo pri organizaciji, saj je kolesarjenje potekalo tudi kot kolesarjenje kolektiva REM.

Ker sta se Dejanu med potjo pridružila še sodelavca Martin in Danijel,  so skupaj lažje premagovali pot po lepi slovenski pokrajini, skozi zanimive kraje in njihove značilnosti.

Čeprav je med dolgo potjo proti cilju že občutil utrujenost, za njim je bila še neprespana noč na kolesu, naslednji dan pa bolečine v  mišicah, je neizmerno vesel, da mu je uspel tako velik izziv in v mislih  že kuje nove kolesarske načrte.

 

Tekst : Dejan Golob

Foto: Boštjan Maver 

Oglejte si tudi