Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
8°C
JUTRI
21°C
10°C
Oceni objavo

Ostanimo v stiku tudi v letu 2012!

Simbioz@ bo letos povezala Slovenijo med 15. in 19. oktobrom 2012.

Največji vseslovenski prostovoljski projekt Simbioz@ bo tudi letos gradil most med generacijami. Brezplačne delavnice za učenje veščin računalništva in mobilne telefonije za starejše bodo v okviru različnih modulov potekale od 15. do 19. oktobra 2012. Na delavnicah bomo odkrivali osnove računalništva in raziskovali, kaj računalnik je in kako napisati besedilo, pokukali bomo v svet interneta ter brskali po spletu, seznanili se bomo z elektronsko pošto in ustvarili elektronski naslov, skočili v svet socialnih omrežij in se pobliže spoznali z omrežjem Facebook ter si pogledali, kako deluje mobilna telefonija.

 

Projekt, ki je prejel nagrado Evropskega parlamenta Državljan Evrope, je lani poskrbel za kar 96 % zadovoljnih udeležencev in 93 % samozavestnih uporabnikov računalnika. Tudi letos bodo mladi v duhu prostovoljstva delili svoje znanje in starejše popeljali v svet računalnika, interneta in mobilne telefonije.

 

K projektu Simbioz@ lahko pristopi vsak, saj lahko sodelujete kot prostovoljec, udeleženec na delavnicah, član organizacijske ekipe na terenu ali pa se prijavite v Simbioz@ učilnico (na lokacijo, kjer razpolagate z najmanj petimi računalniki in kontaktno osebo). Prijave za prostovoljce in udeležence potekajo do 11. 10. 2012.

 

Prijave so možne preko telefonske številke 040 940 888, spletne strani www.simbioza.eu in Info točk na Si.mobilovih izpostavah.

Prijavite se lahko osebno na občinski upravi Občine Sv. Andraž v Slov. goricah pri Alenki Vršič ali po telefonu 02/757 95 30 ali 051 376 765.

Veseli bomo vaše pomoči in aktivnega sodelovanja v vseslovenskem prostovoljskem in medgeneracijskem projektu. Ostanimo v stiku tudi v letu 2012!

 

V Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah bodo brezplačne delavnice učenja veščin računalništva in mobilne telefonije za starejše potekale na naslednji lokaciji:

- Podružnična osnovna šola Vitomarci, Vitomarci 42b, Vitomarci.

Oglejte si tudi