Logo MojaObčina.si

Sveti Andraž v Slovenskih goricah

DANES
18°C
10°C
JUTRI
21°C
5°C
157

Adventni čas

Sadjarsko vinogradniško društvo je letos izdelalo lep in velik adventni venec ter ga postavilo v našo cerkev sv.Andaža. Je pravi simbol sadjarstva in vinogradništva saj je izdelan iz rozg žlahtne vinske trte in okrašen z jabolki , grozdjem in seveda z svečami. Saj adventni čas predstavlja upanje z novim rojstvom za božič, zmago novega leta nad starim letom in vse bliže je nova rast v naravi.  V naši občini se je to praznovanje pričelo z občinskim in z farnim žegnanjem kateremu je še posebno vzdušje dal z svojim maševanjem g. nadškof ordinarij dr. Marjan Turnšek.                                                                                                                                                   

Društvo je za farno žegnanje pripravilo  poizkušnjo vin  in razstavo jabolk na veliki piramidi ob cerkvi. G. nadškof se je po maši z veseljem sprehodih še po trgu  zunaj cerkve, se z mnogimi rokoval, kaj na kratko spregovoril, g. Edi Kupčič in klučarja so se morali pošteno potruditi z odgovori na mnoga radovedna vprašanja g. nadškofa in za zaključek je pristal na skupno fotografiranje pred jabolčno piramido.  Zasluge za to ima seveda naš g. župnik Janko Babič, ki je vse to organiziral.

Na pragu   božično novoletnih praznikov pa Vam sadjarsko vinogradniško društvo želi vesele in v miru preživete Božične praznike, ter obilo zdravja, sreče,  osebnega zadovoljstva in uspeha pri delu v  NOVEM LETU  2013.

 

Ksenija Druzovič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi