Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
10°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Odkrivanje dravske kolesarske poti z novo mobilno aplikacijo

Včeraj, 28.5., je ob Miklavškem ribniku pri počivališču Drava Bike potekala novinarska konferenca, namenjena predstavitvi rezultatov sodelovanja 10 lokalnih akcijskih skupin (LAS) v projektu »Naša Drava«, realiziranih na območju LAS Lastovica. Rezultate smo tokrat predstavili občina Miklavž na Dravskem polju in Občina Starše, kjer so urejena počivališča ob Dravski kolesarski poti s pripadajočo opremo (ležalniki, klopi, mize, stojala za kolesa) ter RRA Podravje - Maribor, ki smo skupaj s parterji oblikovali novo mobilno aplikacijo Drava Bike.

Reka Drava ponuja nešteto potencialov za razvoj športno-turistične in kulturne ponudbe. Kliče tudi k raziskovanju skritih kotičkov, naravnih lepot in bogate biotske pestrosti tako živalskih kot rastlinskih vrst. Vse, kar lahko doživimo na in ob reki Dravi, nam bo odslej pomagala odkrivati nova mobilna aplikacija Drava Bike, ki je nastala v okviru projekta »Naša Drava«. Aplikacija predstavlja inovativen pristop k predstavitvi ponudnikov in ponudbe ob reki Dravi (naravna in kulturna dediščina ter ostale zanimivosti) ob Dravski kolesarski poti. Uporabnika obvesti o tem, kje se trenutno nahaja in ga vodi do izbrane točke ali doživetij, ki jih lahko razišče za vsakim zavojem.

Zavedamo se, da s tovrstnimi projekti prispevamo k razvoju ponudbe in doživetij destinacije. Bogato, 45 člansko mednarodno partnerstvo 10 Lokalnih akcijskih skupin v projektu »Naša Drava« predstavlja povezovanje in združevanje različnih akterjev, ki vsak s svojimi aktivnostmi skrbijo za doprinos k razvoju območja na in ob reki Dravi. Na območju Lokalne akcijske skupine LAS Lastovica so partnerji projekta: Občina Miklavž na Dravskem polju, Občina Starše, RRA Podravje - Maribor, Turistično društvo Miklavž na Dravskem polju in Turistično društvo Starše. Z namenom oživitve turistične ponudbe reke Drave so bile v sklopu omenjenega projekta izvedene številne aktivnosti.

Operacije je delno sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v sklopu ukrepa 19.3. Vrednost projekta v okviru LAS Lastovica znaša 113.227,16 EUR, višina sofinanciranja: 79.984,77 EUR (85 % sofinanciranje upravičenih stroškov).

Izjave govornikov na novinarski konferenci najdete tukaj: Nova mobilna aplikacija Drava Bike | RRA Podravje - Maribor (rra-podravje.si)

vir: rra-podravje.si


Oglejte si tudi