Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
11°C
ČET.
21°C
11°C
Oceni objavo

Skupnostni trud za čistejše okolje

V torek, 9. aprila 2024, smo se kulturniki KD Kungota pri Ptuju odločili, da pred gledališkimi vajami opravimo čistilno akcijo v našem kraju. S čistilno akcijo smo si prizadevali očistiti točke, ki jih ljudje pogosto onesnažujejo, ter tako ustvariti bolj zdravo in prijetno okolje za vse nas.
Oboroženi s čistilnimi pripomočki in z veliko mero entuziazma smo se lotili dela. Začeli smo v našem športno-rekreacijskem centru Green Lake, kjer se srečuje in zadržuje veliko ljudi. Umeščen je v neokrnjeno naravo in je idealno mesto za kvalitetno preživljanje prostega časa. Žal pa je prav zato to območje pogosto zaznamovano s smetmi, ki jih ljudje pustijo za sabo. Odstranili smo odpadke s cest, bankin, jarkov in drugih javnih površin. Ko smo očistili Green Lake, smo počistili tudi okrog našega gradu in drevoreda, ki je zelo prepoznaven v našem kraju. Ko smo prišli do kulturnega doma, pa nas je že čakal oder in na njem naš režiser, saj se pripravljamo na našo prireditev ob 70. obletnici KD Kungota pri Ptuju.

Naš trud je obrodil sadove. Po končani akciji je naše okolje zažarelo v novi luči. Namesto neurejenih kupov odpadkov je bil pogled čisto drugačen, kar je pozitivno vplivalo na splošno dobro počutje vseh nas.

Največji dosežek čistilne akcije v našem kraju pa je povezan z občutkom skupnosti in enotnosti, ki smo ga doživeli med samim delom. Zavedanje, da smo skupaj naredili korak k bolj zdravemu in prijetnemu okolju, nas je povezalo in nas navdihnilo za nadaljnje prizadevanje za ohranjanje čistoče.

Akcija ni bila zgolj enkraten dogodek, ampak začetek trajnejšega prizadevanja za ohranjanje čistega okolja v našem kraju. Prepričani smo, da lahko s skupnimi močmi dosežemo še več in ustvarimo okolje, v katerem bomo lahko vsi ponosno živeli.

 

Suzana Žnider


Oglejte si tudi