Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

»Vi jim dajte jesti«

... je geslo ljudskega celoletnega misijona v šmarski župniji. S slovesno tridnevno pripravo pred Martinovo nedeljo, smo ga pričeli na samo zunanjo slovesnost ob godu farnega zavetnika 14. novembra.

Več vikendov in srečanj z misijonarji bo potekalo skozi vse naslednje leto, vero pa nam bodo poglabljali: kapucina br. Primož Kovač in br. Jožko Smukavec, ter redovnici iz reda; Frančiškanka Marijina misijonarka s. Anja Walaszek ter Usmiljenka s. Liza Nrecaj.

Voditelj misijona br. Primož nas je že prvi dan misijona povprašal, kam nas življenje vodi. Našli smo dve smeri, ali ga zavozimo, životarimo in tragično končamo, ali pa zaživimo polno življenje, katero bo rodilo sadove dobrega dela, radost, zadovoljstvo in odrešenje. Kot pravi »odkrivajmo lepoto življenja in tako prenovimo samega sebe«.

Ob oltarju sta se mu pridružila še domača duhovnika župnik g. Marko Mohor Stegnar in duhovni pomočnik g. Vinko Malovrh. Ubrano petje in zbrana molitev pa je duhovno dvigala slovesnost. Zaradi neugodnih Covid razmer, je ob koncu sv. maše br. Primož le blagoslovil novo vino brez kasnejšega druženja.

Na spletni strani naše župnije je povezava do terminov celoletnega misijona, ki je kot pravi pater »Odnos z Bogom, da bi zahrepeneli po bogastvu, ki ga nosimo v sebi«.

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi