Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

S Šmarskimi tamburaši na Štefanovo

Na zadnjo nedeljo v letošnjem koledarskem letu, 26. decembra 2021, smo obhajali v cerkvi nedeljo Svete Družine, ki pa je letos sovpadala tudi z godom sv. Štefana. Tako so dopoldansko sv. mašo zaznamovali otroci in Šmarski tamburaši.

V mašnem nagovoru je g. Vinko Malovrh izpostavil, da naj bi se ob Sveti Družini učili, kakšno naj bi bilo naše družinsko življenje, »... polno ustrežljivosti, potrpežljivosti, dobrotljivosti, ... pa tudi odpuščanja!«

Tudi na poti samostojne Slovenije je zagotovo bilo na začetku polno žrtev in odrekanj. A lepote se skrivajo v nas samih in v naši domovini, ki je mlada 31 let. Zavedati se moramo svojega odnosa in dolžnosti do domovine. Na poseben in lep način obeležijo praznik Dneva Samostojnosti člani Tamburaškega Orkestra Šmartno. Vse od leta 1992 se vsako leto (razen lani ne, zaradi Covid ukrepov) zberejo na Štefanovo v šmarski cerkvi in polepšajo zbranim slovesno bogoslužje z božičnimi melodijami; morda zadnji dve desetletji ali še kako leto več, pa nam jih ob koncu redno »natresejo še nekaj tistih za dušo«. Letos so se ponovno zbrali in ja, bilo je kot nekoč.

Ob g. Vinku je somaševal tudi župnik g. Marko Mohor Stegnar, ki je med mašo tudi blagoslovil otroke.


Polni lepih vtisov, nežnih melodij in blagoslova od zgoraj smo z veseljem v duši vstopili v nov, zadnji teden leta 2021. Srečno!

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi