Logo MojaObčina.si

Šmartno pri Litiji

DANES
26°C
9°C
JUTRI
28°C
12°C
5472

Trikraljevska akcija

V nedeljo 2. januarja popoldne, so koledniki s spremljevalci obiskali šmarsko in javorsko faro, ter nekaj okoliških vasi.

Prvič letos smo v župniji Šmartno pripravil trikraljevsko akcijo, v kateri otroci preoblečeni v svete tri kralje hodijo po hišah in zbirajo sredstva za pomoč slovenskim misijonarjem. Kot so nekoč Jezusu sveti trije kralji prinesli darila, tako bi tudi danes naši najmlajši z zbranimi sredstvi radi pomagali otrokom na Madagaskarju, v Etiopiji in Albaniji.  

In so... Po skupni krajši pripravi, blagoslovu in molitvi na župnijskem dvorišču, so odšli prinašati »Mir in dobro vsem« od hiše do hiše. S pesmijo, predstavitvijo in kratkim nagovorom so bili veseli vsakega darovanega eura za sovrstnike v revnih deželah.

Vse pohvale nekaj več kot 40. kolednikom za njihov trud. Da je šmarska fara skupaj z javorsko zares velika priča dejstvo, da v tem popoldnevu koledniki žal niso mogli obiskati vseh domov. Zato velja ob tej priložnosti povabiti naslednje leto k akciji še več otrok in spremljevalcev, da bi bilo obiskanih zares še več gospodinjstev v obeh farah in se tako še nadgradi letošnja zelo uspešna akcija.

Do takrat pa »Mir in dobro vsem!«

Uroš Pušnik

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi