Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
13°C
SRE.
20°C
11°C
Oceni objavo

"Farni dan" v Šmartnu

Tudi letos smo se zbrali na prvo nedeljo v septembru (3.9.) v Šmartnu, kjer se je ob spominu obletnice posvetitve župnijske cerkve odvijal že tradicionalni 3. župnijski dan.

Najprej nas je ob 10. uri pod mogočnimi oboki šmarske »katerdale« zbrala osrednja slovesna sv. maša, ki jo je vodil domači župnik g. Marko Mohor Stegnar. V mašnem nagovoru je izpostavil poleg začetka šolskega in veroučnega leta tudi, da ljudje v življenju doživljamo dobre in slabe trenutke. Zato je še toliko bolj pomembno, da se v trenutkih, naporov, težav in preizkušenj zaupamo Jezusu. Pripadnost njemu kažemo na poseben način tudi z obiskom sv. maše in nam polaga na srce naj bo »... sv. maša središče našega življenja...«

Med sv. mašo je g. Marko blagoslovil tudi šolske torbe, slovesnost pa je povzdigovala molitev zbranega vernega ljudstva, ter ubrano petje mladih šmarskih pevcev.

 

Po sv. maši se je dogajanje ob župnijskem prazniku preselilo na župnijsko dvorišče; tu so v kulturnem programu nastopili Otroški zbor Žvrgolevčki, s. Liza  Nrecaj, HKL in Orkester harmonikarjev glasbene šole Bučar. V prijetnem in prešernem vzdušju smo dočakali tudi vsakoletni že tradicionalni golaž iz vojaškega kotlja, ter obilico dobrot domačih šmarskih gospodinj, ter »gospodarjeve« dobre kapljice. Prijetno vzdušje je popestril tudi srečelov, igre za otroke in kviz za starejše.

 

Župnijska prireditev je vsako leto zelo dobro obiskana in nemalo ljudi je pohvalilo poleg organizacije prireditve tudi, da je pohvale vredno, saj se dogodka udeleži in pri njem sodeluje veliko mladih. Župnija je torej živa in Bog daj, da bo z polnimi in zdravimi pljuči še dolgo dihala.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi