Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Dvojni jubilej v Javorju

To nedeljo, 19. novembra 2023, smo z javorskimi farani obhajali kar dvojni jubilej; 60 let vstopa v redovništvo rojakinje s. Mihaele Berčon in 50 let mašniškega posvečenja nekdanjega šmarskega in javorskega župnika g. Dragana Adama.

 

»V Gospodovo hišo pojdemo veseli« so nas na mlaju ob vstopu v slovesno in lepo okrašeno Javorsko cerkev pozdravile besede, ki so nas navdihovale in nagovarjale na prihajajoče preproste, lepe in svete trenutke, polni zahvale za prehojeno pot.

Po slovesnem vstopu obeh slavljencev, skupaj z domačim šmarskim župnikom g. Markom Mohorjem Stegnarjem in duhovnim pomočnikom g. Vinkom Malovrhom za dritveni oltar, je sledila zahvalna sv. maša, ki jo je vodil g. Dragan Adam. V mašnem nagovoru je izpostavil talente, ki jih je prejemal v teh krajih in obenem jih skupaj s svojimi delil naprej med ljudi v času župnikovanja v Šmartnem. Zelo rad je ob sobotah večkrat kar peš prišel iz šmarske doline, imel tu sv. mašo in po njej verouk. Zahvalil se je za vero in izkazano mu dobroto od ljudi, živečih v teh krajih in dodal, da ga na njih vežejo lepi spomini polni milostnih trenutkov, ki jih je bil deležen tudi na drugih župnijah.

 

Ob koncu slovesnosti se je za redovniško pot zahvalila tudi s. Mihaela, ki pripada redu Šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja. To nedeljo so prišle v njen rodni kraj skupaj s še tremi sosestarmi iz Maribora kjer delujejo.  s. Mihaela izpostavi hvaležnost Bogu za milost redovniškega pokljica. Ko se ozira nazaj na začetek redovniške poti se čudi, da je ob lepemu številu pridnih deklet, Bog takrat pokljical ravno njo v redovniški pokljic. »Bog ne izbira po naših predvidevanjih, ampak kogar sam hoče« pravi in doda, »da je pomembno, da ne preslišimo ali zanemarimo božjega povabila, ko nekoga vabi v službo na pot pesvečenega življenja!« Kot sama pravi, je bil za njo odločilen Sv. Misijon v šmartnem, ko je misijonar govoril o Marijinem materinstvu in zbranim predstavil duhovno materinstvo. Po mesecih oklevanja je stopila na to pot, na kateri je neomajna še danes.

 

Slavljencema so voščili javorski farani za visoke jubileje, ter se jima zahvalili za pričevanje vere, pričevanje o njunem duhovnem življenju in za njuno pokončno držo.

Slovesno bogoslužje je lepšalo ljudsko petje domačega cerkvenega zbora, ter zbrana molitev. Po sv. maši pa je sledilo še druženje vseh zbranih s slavljencema.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi