Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Rastoča knjiga Primskovo obeležila 2. obletnico

27. decembra 2017 na praznik Janeza Evangelista smo v Etnološkem društvu Jurija Humarja Primskovo združili dva dogodka. Najprej smo v cerkvi po maši prisostvovali blagoslovu vina, ki ga je izvedel domači župnik Jože Hauptman. Ta običaj in obred je na Primskovem zelo poznan in se ohranja iz roda v rod.

 

Nato smo se zbrali v Miklavževi dvorani ob stalni stenski razstavi Rastoče knjige Primskovo. Po uvodnem pozdravu predsednice društva smo se spomnili in obnovili kaj Rastoča knjiga je, in za katere cilje se zavzema v svojih treh aktivnostih:

-deklica z rastočo knjigo v Ljubljani

-rastoče knjige po posameznih krajih

-združene rastoče knjige sveta.

 

Poudarili smo pomen rastoče knjige za naš kraj in ugotavljali kako nujno se moramo zavzemati in spodbujati vrednote kot so znanje, povezovanje, sodelovanje in sprejemanje pogumnih odločitev. Le tako bomo strmeli k lepšemu, boljšemu in najboljšemu.

 

To je v letu 2017 dokazalo PGD Primskovo. S pogumnimi odločitvami so zgradili nov gasilski dom in ob otvoritvi izdali brošuro Gradnja gasilskega doma, s katero smo obogatili našo Rastočo knjigo.

 

Dogodek so olepšali pevci MOPZ Zagriški fantje iz Šentlovrenca.

2. obletnico smo zaključili s pesmijo in z druženjem ob domačih dobrotah. Tako nas Rastoča knjiga iz leta v leto bolj bogati, povezuje in z njo vsi skupaj rastemo.

 

Marinka Vidgaj

Oglejte si tudi