Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

BOŽIČEK ZA EN DAN v Društvu upokojencev Šmartno pri Litiji

BOŽIČEK ZA EN DAN

V Društvu upokojencev Šmartno smo prostovoljci v programu »Starejši za starejše« letos prvič sodelovali v akciji BOŽIČEK ZA EN DAN. Na Centru za socialno delo v Litiji smo po predhodni prijavi prejeli 50 daril, katere smo razdelili v času novoletnih praznikov starejšim osebam, predvsem bolnim, socialno ogroženim in osamljenim.

BOŽIČEK ZA EN DAN je popolnoma neprofiten projekt, izpeljan v celoti s strani prostovoljcev. Za projektom stoji Zavod 364 in skupina posameznikov, ki iz želje po ustvarjanju dobrega v svetu, projekt vodi in v njem sodeluje na vseh nivojih. Ideja se je razvila že v letu 2012 in z vsakoletno širitvijo postala vse slovenska akcija.

Posamezniki, predvsem pa tudi mladi, ki so se odzvali na poziv »Majhna škatla za velik nasmeh«, so pripravili darila in jih oddali na zbirna mesta. Hvaležni smo Centru za socialno delo Litija, da so tudi naše društvo povabili k sodelovanju in nam omogočili načrtovano obdarovanje.

V Društvu upokojencev Šmartno ob  novoletnih praznikih obiščemo in obdarujemo vse osebe, ki sodelujejo v programu »Starejši za starejše« in so starejše od 80 let, s skromnim darilcem in jim s svojim obiskom in voščilom polepšamo dan. Bolnim članom društva pa namenimo nekaj več pozornosti. V letošnjem letu smo bili zelo omejeni s finančnimi sredstvi, zaradi zmanjšanja dotacij iz Zveze društev upokojencev Slovenije. Božiček za en dan pa nam je omogočil, da smo vsakoletno obdaritev lahko izpeljali, kljub temu, da smo zajeli tudi  starejše, ki so socialno ogroženi, pa niso v programu »Starejši za starejše«.

Zavedamo se, da naši prostovoljci kljub prizadevanju ne odkrijejo vseh starejših, ki živijo v težkih gmotnih razmerah, zato prosimo, da se za pomoč obrnejo na INFO TOČKO, ki deluje v okviru našega društva .

Koordinatorka NADA PINTAR

Oglejte si tudi