Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Šmartno - prepleteno z našimi AMBROŽ KREACIJAMI

Ob prazniku svetega Martina nikakor ne moremo biti ravnodušni, zato z vami delimo nekaj, kar nosimo globoko v sebi. Morda ljudje, največkrat, sploh ne pomislimo, kako zelo smo, v resnici, povezani z domačim krajem. Če bo koga to pisanje spodbudilo k razmišljanju o tej temi, bo naš namen dosežen.

KAKO JE SVETI MARTIN VPLETEN V NAŠE KREACIJE?
Navsezadnje že naš naslov, ki ga napišemo ali kakorkoli posredjemo drugim osebam, "kliče" njegovo ime. In vsi, ki se zbiramo pri bogoslužju v naši veličastni cerkvi, smo (morda največkrat nezavedno), povezani  v eno veliko "Martinovo družino". 
Ko gremo, z našimi AMBROŽ KREACIJEMI po Sloveniji, na rokodelske in druge sejme, nemalokrat ugotavljamo, koliko ljudi pozna  to naše Šmartno, ravno zaradi naše čudovite katedrale... 
Po vsem tem je, že skoraj samoumevno, da je kraj svetega Martina, globoko vpleten v naše ustvarjanje in kreiranje. Ne samo, da je velika večina naših lesenih izdelkov, dobesedno zrasla iz tal naše občine (saj največ lesa uporabljamo iz naše okolice), pač pa je tudi Jožetov slikarski čopič klical k ovekovečenju te lepote, v srcu  naše občine.
Srčno upamo, da bomo tudi mi z našim ustvarjanjem, prispevali kakšen dragocen kamenček v mozaiku svetle prihodnosti naše občine.

Naj bo Šmartno vedno v naših srcih in ne pozabimo, da smo tudi vsi mi lahko veličastni, kot je bil vesličasten sveti Martin in kot je veličastna naša cerkev!
za Ambrož kreacije
Katarina Ambrož

Slika: Šmartno pri Litiji, 2010 (olje na platnu, Jože Ambrož)

Oglejte si tudi