Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Udeležba ŽPZ Slovenske Konjice na festivalu v Budimpešti

Pevke KD Ženski pevski zbor Slovenske Konjice smo sodelovale na kulturnem festivalu »Slovenija v Budimpešti«, v času od 15. do 17. marca 2024. Festival je organiziralo društvo KVRS v okviru blagovne znamke Festivali Slovenija v Si.in, v sodelovanju s Svetovno festivalsko asociacijo WOFA. Festival je tradicionalen in je organiziran vsako leto drugje. Namen festivala je predstaviti Slovensko kulturo, navade in običaje. Letošnjega festivala se je udeležilo 5 slovenskih društev. Naš pevski zbor se je predstavil s šestimi pesmimi.
Na uradni otvoritvi festivala nas je najprej nagovoril veleposlanik RS v Budimpešti, gospod Marjan Cencen, nato še predsednik Si.in, gospod Aleš Breznikar. Podarile smo sponzorska darila, ki predstavljajo značilnosti našega kraja.
Po zelo uspelem nastopu, smo prejele pohvale, čestitke in povabilo gospoda Marka Sotlarja, nekdanjega generalnega konzula v Monoštru, trenutno ministrskega pooblaščenca na veleposlaništvu v Budimpešti, ki nas je povabil v naslednjem letu v Porabje.
Zahvaljujemo se vsem, ki so omogočili naše udejstvovanje na festivalu, saj izključno z lastnimi sredstvi to ne bi bilo mogoče.
Pomagali so nam: Občina Slovenske Konjice, Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, Splošna knjižnica Slovenske Konjice, Vinska Klet Zlati Grič, TIC Slovenske Konjice, Fijavz, Avtoprevoz Borut Fijavz doo, Kostroj - Strojegradnja, Senčila Senica, Zobotehnični laboratorij Igor Ošlak Z.Z.D., Peter Venko s.p., Transport Pusnik Logistika Pušnik d.o.o., GES d.o.o., A.N.B. Trade d.o.o., Echo Instruments d.o.o., TOGO d.o.o., Sebastjan Ajdnik s.p., JSKD Slovenske Konjice, Heda Vidmar Salamon, Milan Lamovec Didi, Franc Čander.

Oglejte si tudi