Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
16°C
JUTRI
24°C
15°C
Oceni objavo

Natečaj za pesem v lahkem branju

Zavod Risa in RTV Slovenija, Služba za dostopnost programov RTV Slovenija, s 1. marcem 2024 objavljata natečaj za pesem v lahkem branju, ki bo del letošnjega  praznovanja mednarodnega dneva lahkega branja. Uradna razglasitev zmagovalcev natečaja bo na dogodku Dan za lahko branje, ki bo v sredo, 29. maja 2024, v Slovenj Gradcu.  


Natečaj išče pesmi, ki so: 

- napisane v obliki lahkega branja, 

- dolge največ 2 strani, 

- namenjene odraslim bralcem.


Pesmi lahko obravnavajo različne tematike in čustva, od veselja do žalosti, ljubezni in vsega vmes. Udeleženci lahko sodelujejo z izvirnimi avtorskimi pesmimi ali pa priredijo eno izmed naslednjih treh pesmi: 

- Saša Pavček, "Moj svet – Za sina", 

- Tone Kuntner, "Ta luč", 

- Feri Lainšček, "Bila sem ti mlada". 


Vsak udeleženec lahko pošlje eno avtorsko in eno prirejeno pesem. Vse prispele pesmi bodo ocenili bralci-svetovalci in strokovna komisija. Najboljše tri avtorske in tri prirejene pesmi bodo nagrajene, zmagovalci pa bodo razglašeni na Dnevu za lahko branje. Zmagovalne pesmi bodo objavljene tudi na spletnem portalu Enostavno.info in v skupni knjigi na spletu. 

Za več informacij o tem, kako napisati pesem v lahkem branju, obiščite www.lahkojebrati.si/PRIROČNIKA. 


Pesmi lahko pošljete do 1. maja 2024 prek elektronske pošte na naslov info@risa.si ali prek navadne pošte na naslov Zavoda Risa, Podgorje 95, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu. 

Besedilo natečaja in pesmi za priredbo so objavljene na tej povezaviNatečaj za pesem v lahkem branju (risa.si).

Oglejte si tudi