Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Nove stare knjige

Prehod šolskih knjižnic na sistem COBISS, ki predstavlja organizacijski model povezovanja knjižnic v nacionalni knjižnični informacijski sistem z vzajemno katalogizacijo, vzajemno bibliografsko-kataložno bazo podatkov COBIB in lokalnimi bazami podatkov sodelujočih knjižnic, bazo podatkov o knjižnicah COLIB, normativno bazo podatkov CONOR ter s številnimi drugimi funkcijami je dodobra zapolnil police v Meškovi bukvarni.

Zadnja leta so šolske knjižnice intenzivno prenašale svoje gradivo v vzajemno bazo podatkov, kar uporabnikom omogoča vpogled v njihovo gradivo preko sistema COBISS. Šolske knjižničarke so intenzivno delala ter posledično pregledale vso gradivo v svoji knjižnici. Izločile so vse, kar trenutno ni aktualno ter knjižnične zbirke na ta način posodobile. Ostalo jim je kar veliko knjig, ki so bile za odpis in nekatere šole so se odločile, da jih podarijo Meškovi bukvarni.

Ta teden je v bukvarno prispelo 14 škatel knjig iz šolske knjižnice Antona Aškerca Velenje. Trenutno so še zapakirane, kmalu pa jih bodo prostovoljke postavile na police oziroma v Vzemi in daruj hladilnike. Meškova bukvarna je odprta vsak torek od 17. do 19. ure ter vsako soboto od 10. do 12. ure. 

Oglejte si tudi