Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Enajsti Sprehod ob mestnem obzidju

Od 750 letnici omembe našega mesta je Koroški pokrajinski muzej organiziral že enajsti Sprehod ob mestnem obzidju. Društvo ljubiteljev knjig Meškova bukvarna je v tem času spet na šoroko odprlo vrata. Tokrat v znamenju 500-te obletnice reformacije.
Meškova bukvarna v jedru našega mesta združuje ljubitelje knjig iz vse Slovenije. Od leta 2004 je odprta vsak torek od 17. do 19. ure ter zadnjo soboto v mesecu. Z letošnjim letom pa se je povezala z Ekološkim društvom Slovenj Gradec, Koroškim pokrajinskim muzejem ter Podjetniškim centrom Slovenj Gradec. V njeni bližini je tudi Rokodelski center Koroške, ki deluje pod okriljem Podjetniškega centra ter tudi Meškovi bukvarni omogoča, da souporablja njihov prostor. V društvu je trenutno čez sto članov in skoraj vsak teden pridobijo še kakšnega. Namen bukvarne je, da ohranja knjige ter druge nosilce informacij ter da širi lepo besedo med nas. Njene police ponujajo knjige, ki jih občani ne želite zavreči in jih ne potrebujete več. Od vzpostavitve brezplačnih knjižnic VZEMI IN DARUJ KNJIGO v rabljenih hladilnikih pa nemalokrat dopolni ponudbo, če se hladilniki preveč izpraznijo in Ekološko društvo nima več zalog.
Prejšnji mesec, na desetem sprehodu, so z Ekološkim društvom Slovenj Gradec izvedli menjavo igrač in knjig, tokrat pa so se povezali z Evangelijsko krščansko cerkvijo "Dar srca". Le-ta je donirala 120 izvodov posodobljene Dalmatinove biblije - Novi testament, ki ga je izdalo Združenje Trubarjev forum. Udeleženci enajstega Sprehoda ob mestnem obzidju so prejeli brezplačni izvod. Nad našim mestom in organizacijo so bili navdušeni, ena izmed obiskovalk je izjavila, da še ni v kakšnem mestu doživela tako lepega sprejema. Navdušila jih je tudi pogostitev v Rokodelskem centru Koroške, ki jo ob vsakem sprehodu pripravi Podjetniški center. Tokrat so se posladkali s pecivom in grozdnim čajem, ki ga je pripravila Kmetija Gornjec z Legna.

Obisk 120-ih "sprehajalcev" je svojevrsten rekord in med obiskovalci so bile skupine iz Primorske, Ljubljane in .drugih krajev Slovenije in pokazalo se je, da Slovenj Gradec zna in zmore turististično ponudbo nadgraditi ter izpeljati po standardih obiskovalcev

Oglejte si tudi