Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
ČET.
19°C
10°C
Oceni objavo

Tek zdravja 2024

Prireditev bo v petek, 12. aprila, s pričetkom ob 9. uri na dvorišču nove šole Šolskega centra Slovenj Gradec, kjer se bodo ljubitelji teka v razlinih starostnih kategorijah preizkusili na tekaški progi, katere dolžina je od 500 m za najmlajše in do 4000 m za člane in članice.

Ob svetovnem dnevu zdravja Srednja zdravstvena šola Slovenj Gradec prireja že 22. tradicionalno športno-rekreativno prireditev »Tek zdravja« - tek po mestnih poteh za zdravje in smeh. Prireditev bo v petek, 12. aprila, s pričetkom ob 9. uri na dvorišču nove šole Šolskega centra Slovenj Gradec, kjer se bodo ljubitelji teka v različnih
starostnih kategorijah preizkusili na tekaški progi, katere dolžina je od 500 m za najmlajše in do 4000 m za člane in članice.

Z roko v roki pa bodo tekli tudi učenci in učenke Tretje Osnovne šole, člani Sožitja, CUDV Črna in prvič tudi gostje iz Cirius Kamnika skupaj z dijaki in dijakinjami Srednje zdravstvene šole.


Prijaviti se je mogoče pol ure pred startom pri novi stavbi ŠC Slovenj Gradec. Več informacij o startih posameznih kategorij so objavljene na spletni (https://www.szs.sc-sg.si/tek-zdravja-2024/ in FB strani (https://www.facebook.com/profile.php?id=100057572982905 Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec.


Vabljeni ste tudi na stojnice, kjer se bodo predstavili: Center za krepitev zdravja, Društvo gluhih in naglušnih Koroške, Tretja OŠ Slovenj Gradec bo predstavila Erazmus plus projekt Bodi moj prijatelj in Unified school (povezovanje Tretje OŠ) in Srednje zdravstvene šole, SŠ Muta in Slovenj Gradec, Gimnazija Slovenj Gradec s
športnim oddelkom. Na stojnicah Srednje zdravstvene šole si boste lahko izmerili krvni pritisk, sladkor v krvi, se učili oživljanja z defibrilatorjem in na lutki, terapija z živalmi in projekt nekajenje. Svoje dejavnosti bo predstavilo tudi Društvo gluhih in naglušnih Koroške in Aromazuhra10 z masažo dlani. Prireditev bo imela tudi ekološki poudarek, Zmanjšajmo uporabo plastike, zato prinesite s seboj bidone.

Oglejte si tudi