Oceni objavo

ŠOLA V NARAVI – STRUNJAN

Učenci in učitelji OŠ Ane Gale Sevnica smo se v ponedeljek, 2. junija, z avtobusom odpeljali proti Strunjanu. Nastanili smo se v turističnih apartmajih Salinere.

Prvo popoldne šole v naravi smo spoznali notranji bazen, zvečer pa smo se peš, skozi tunel Valeta, sprehodili do Portoroža. Tam smo si privoščili kepico sladoleda, potem pa smo se odpravili nazaj v apartmaje, kjer smo se pripravili na spanje.

Zelo zanimiv in nepozaben je bil tudi izlet z ladjico v Piran. Najprej smo si ogledali Tartinijev trg, nato pa smo se peš odpravili do cerkvice na gričku, od koder smo imeli lep razgled na staro mestno jedro in neskončno morje. V Piranu smo se okrepčali s pico, nato pa smo nakupili še nekaj spominkov za naše domače.

V večernih urah smo na travnatem igrišču igrali nogomet in odbojko, organizirali pa smo tudi večerni disko, kjer smo se naplesali in poveselili.

Naša šola v naravi se je končala v petek, 6. junija, ko smo se z avtobusom odpeljali nazaj proti domu. Domov smo se vrnili polni novih doživetij, zelo veseli pa smo bili tudi podeljenih plavalnih priznanj, predvsem za tiste učence, ki ne bodo potrebovali več rokavčkov, saj so se naučili plavati.

Komaj čakamo naslednje leto, da se zopet vrnemo v Strunjan, kjer nam je vedno zelo lepo.   

 

 

Za OŠ Ane Gale: Urška Volarič

Oglejte si tudi